SVJETSKI KUP

Sjajni Zubčić napada pobjedu u Söldenu, prva vožnja bila je savršena

27.10.2024 u 11:00

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je sjajan rezultat u prvoj vožnji otvarajućeg veleslaloma sezone u Svjetskom kupu i drugu vožnju, koja započinje u 13 sati, dočekuje kao drugi u ukupnom poretku.

Za vodećim Norvežaninom Alexanderom Steenom Olsenom, koji je postavio vrijeme od 1:04.31, Zubčić zaostaje svega 0.02 sekunde, što najavljuje veliku borbu za pobjedničko postolje.

Zubčić, koji je u utrci nastupio sa startnim brojem dva, iskoristio je tu poziciju te postavio vrijeme od 1:04.33. Švicarski favorit i aktualni pobjednik Svjetskog kupa Marca Odermatt šokantno je ispao već na početku, a jedini koji je uspio nadmašiti Zubčića bio je Steen Olsen. Treće mjesto drži još jedan Norvežanin, Henrik Kristoffersen s vremenom od 1:04.39.

Nakon što je jučerašnjim veleslalomom skijašica službeno otvorena nova sezona Svjetskog kupa, današnji raspored donosi natjecanje za skijaše u Söldenu. Na ovoj stazi, koja obilježava početak sezone, posebno je zanimljiv povratak Marcela Hirschera, koji se vraća skijanju nakon petogodišnje pauze.