bit će tu svega

Skandal u Ligi prvaka; Uefa na nogama, a Crvena zvezda u šoku poručuje: To je nemoguće...

12.10.2018 u 18:37

Bionic
Reading

Na pomolu je skandal u nogometnoj Ligi prvaka. Postoji sumnja da je dvoboj drugog kola najjačeg nogometnog natjecanja između PSG-a i Crvene zvezde namješten (6:1)

Uefa navodi da postoje čvrste sumnje da je rezultat bio namješten jer je jedan od čelnika Zvezde, uz pomoć nekoliko drugih osoba, uložio na kladionici nekoliko milijuna eura (sudski izvori tvrde pet milijuna) da će utakmica završiti s pet golova razlike za PSG, piše goal.hr.

Zarada tog čelnika bila bi više desetaka milijuna eura, a dobitak je trebao preuzeti u jednom lokalu poslije utakmice. Je li uspio, nije poznato.

AFP otkriva da su igrači Zvezde bili umiješani, te da su neke uvrstili u sastav na Parku prinčeva baš kako bi utakmica išla željenim tijekom.

Uefa je obavijestila francuske vlasti i istraga je pokrenuta. Za dojavu su znali samo Uefin predsjednik Aleksandar Čeferin i njegovi najbliži suradnici.

'To nije točno, to je nemoguće', prenio je L'Equipe riječi počasnog predsjednika Crvene zvezde Dragana Džajića.

‘Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista L’Equipe vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice PSG - Crvena zvezda i umiješanosti bilo koga iz Crvene zvezde u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda inzistira i kod Uefe i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine’, objavila je Zvezda.

  • +5
PSG - Crvena zvezda Izvor: Pixsell / Autor: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL

'Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi su toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen. FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umješanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje', dodaje se.

Uefa je odgovorila da nikad ne komentira slučajeve koji su ili bi mogli biti pod istragom, već tek kad otvori istragu ili donese odluku.

PSG - Crvena zvezda 6:1 Izvor: Društvene mreže

Oglasio se i PSG...

'S velikim čuđenjem i zaprepaštenjem smo čuli tu informaciju. Ni u jednom trenutku ni jedan član našega kluba nije zatražen da razgovara o stvarima izuzev uobičajenih o organizaciji utakmice i protokolu. PSG se drži osnovnih načela sporta, integriteta natjecanja i ograđuje se od svih radnji koje to dovode u pitanje.'