Liga nacija

Škotska legenda: Nisam vidio neku razliku između nas i Hrvata

13.10.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Premda su na Maksimiru izgubili od Hrvatske 2:1 u trećem kolu elitne grupe nacija, Škoti nisu razočarali.

Štoviše, imali su 1:0, a samo sreća i VAR spasili su Hrvatsku u 98. minuti. Škotski mediji su tužni, ali nisu napali izbornika i igrače, već su se trudili pronaći neke pozitivne stvari iz poraza. Tako je James McFadden, bivši škotski reprezentativac i ikona Premier lige s početka ovog stoljeća u razgovoru za Daily Record rekao:

'Hrvatskoj smo dali zasluge i poštovanje koje su zaslužili govoreći o njima i ističući njihove kvalitete. Nisam vidio veliki jaz između nas i njih. Hrvati su dobar protivnik, no smatram da je i Škotska bila vrlo dobra. Ponovno, nekoliko propusta u koncentraciji, ili možda lošije pozicioniranje, uvjetovano Hrvatima koji vas dovedu u takvu poziciju, koštalo nas je poraza', dok novinari spomenutog portala naglašavaju i da su se Škoti prevarili i podcijenili Luku Modrića.

'Vidno je da je njegova minutaža u Madridu smanjena ove sezone. Međutim, Škotska se time možda prevarila i pomislila da njegove moći možda nestaju tijekom mirnije izvedbe u prvom dijelu. Ipak, njegova je klasa ponovno zasjala u nastavku kada je odveo svoju momčad do pobjede.'

Standings provided by Sofascore