LIGA NACIJA

Dalić sprema promjene za ključnu utakmicu Lige nacija; evo tko bi mogao upasti u prvih 11

13.10.2024 u 14:00

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija stigla je na korak do prolaska u četvrtfinale Lige nacija nakon pobjede protiv Škotske (2:1) i poraza Poljske od Portugala (1:3).

Hrvatska u utorak gostuje kod Poljske i remijem bi gotovo sigurno osigurala prolazak dalje. Poljaci bi u tom slučaju morali u zadnja dva kola osvojiti četiri boda više od Hrvatske jer bi Dalićeva momčad imala bolji međusobni omjer.

Dalić je odmah nakon utakmice protiv Škotske najavio da će u Varšavi napraviti promjene u sastavu. Golmana i obranu vjerojatno neće dirati, a promjene bi mogao napraviti u veznom redu jer je otkrio da je bio nezadovoljan brzinom protoka lopte.

Mateo Kovačić još uvijek se nije priključio reprezentaciji i vjerojatno će propustiti i narednu utakmicu zbog privatnih razloga. Tako bi Petar Sučić mogao zaigrati uz Luku Modrića umjesto Marija Pašalića, a Martin Baturina bi mogao dobiti priliku umjesto Luke Sučića, krivca za gol Škotske.

U napadu je Dalić, čini se, odlučio imati dva para pa tako zajedno igraju Andrej Kramarić i Igor Matanović, a njih mijenjaju Bruno Petković i Ante Budimir. Budući da su i Kramarić i Matanović zabili Škotima, vjerojatno će opet dobiti prednost.

Mogući sastav Hrvatske za utorak: Livaković - Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol - Perišić, Petar Sučić, Modrić, Baturina, Sosa - Kramarić, Matanović

Standings provided by Sofascore