LONČAREVIĆ ZA TPORTAL

Ne sviđaju mi se Dalićeve izjave. Perišić nije zaslužio da se tako govori o njemu

13.10.2024 u 10:48

Bionic
Reading

Utakmicu Hrvatske i Škotske (2:1) u trećem kolu Lige nacija za tportal analizirao je Ilija Lončarević, nekadašnji trener Dinama, Zagreba, Inkera, Osijeka...

Pobjeda nosi svoje zadovoljstvo i naša budućnost u Ligi nacija je svjetlija nego što je bila prije ove utakmice. Ne znam što ljudi očekuju od Lige nacija, ja od ovog natjecanja ne očekujem neka čuda.

Očekujem da izbornik pronalazi rješenja za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i mislim da on to i radi. Zbog toga, čak i da je utakmica završila rezultatom 2:2, ne bi trebalo stvarati paniku.

S ovim mladićima reprezentacija će dobiti drugačiji štih

Vidjeli smo dosta pozitivnih stvari na koje se možemo osloniti. To su, prije svega, standardni reprezentativci koji su bili na dovoljno dobrom nivou za jednu ovakvu utakmicu.

Vidjeli smo i mlade igrače koji će jako brzo biti nositelji igre hrvatske reprezentacije. Mislim tu na Baturinu, dva Sučića, Matanovića... Oni su naša budućnost, Baturina pogotovo. Dobivamo vezne igrače koji tehnikom, prepoznavanjem stvari i brzinom mogu rješavati probleme na svakom dijelu terenu. S njima će naša reprezentacija dobiti drugačiji štih.

Bokovi problem, stoperi snaga

Problem su bokovi, oni su nam začepljeni. Perišić, Sosa, Jakić su dobri igrači, ali nisu prava rješenja. Nisu ni Juranović i Stanišić europske klase. Nemamo rješenja ni za krilne pozicije. Eventualno ako se Oršić vrati u formu...

S druge strane, stoperi su nam velika prednost. Ovakva formacija s trojicom stopera nam najviše odgovara, ona je naša budućnost, ali prioritet je riješiti bekovski problem. Ne samo igrački nego i taktički se još treba raditi. Tome se treba posvetiti, raditi na kombinatorici, raditi na probojnosti kroz sredinu terena.

Dalić priča o Perišiću kao da ga šlepa. Ivan to nije zaslužio

Perišić je na svojih 60 posto od onog što je bio prije ozljede i pitanje je koliko će mu još trebati vremena. Dalićeve izjave aludiraju da se netko mora šlepati u reprezentaciju jer ima velike zasluge. Smatram da Perišić nije zaslužio da se tako razgovara o njemu.

Ako se Dalić trudi zajedno s klubom da ga dovede u optimalno stanje, onda je to okej, nema problema. Perišić može igrati i na desnoj strani, najvažnije je za njega da ima minutažu.

Samo neka izbornik prestane pričati o zaslugama jer nitko ne smije igrati samo prema zaslugama. Čak ni Luka!