LUKA VUŠKOVIĆ

Španjolci su oduševljeni; Hrvatska ima novog Joška Gvardiola

13.10.2024 u 10:03

Bionic
Reading

Španjolski mediji, posebice Marca, s oduševljenjem pišu o 17-godišnjim hrvatskom stoperu Luki Vušković, uspoređujući ga s Joškom Gvardiolom.

'Izvrstan je u prekidima, a ističe se i u obrani', piše Marca o Vuškoviću, naglašavajući impresivne statistike mladog igrača.

Vušković, koji trenutačno nastupa na posudbi u belgijskom Westerlou, briljira u obje faze igre. Uz to što je nepokolebljiv u obrani, s četiri pogotka u deset utakmica postao je najbolji strijelac svoje momčadi.

Vušković je bio tema razgovora i na Transfermarktovom YouTube kanalu, gdje je o njegovom potencijalu govorio Bart Tamsyn, bivši skaut Club Bruggea i trenutni Transfermarktov stručnjak za Belgiju.

Tamsyn je istaknuo kako ga je prvi put vidio u akciji dok je Vušković imao samo 15 godina.

'Odmah sam znao da će biti veliki potencijal za budućnost. Već sada ima preko 50 utakmica na seniorskom nivou. Njegovo će se tijelo još razvijati, a kad stekne još iskustva, bit će vrhunski igrač.'

Što se tiče Vuškovićeve budućnosti, Tamsyn vjeruje da bi mogao igrati za veliki klub poput Real Madrida, ali još mora raditi na donošenju odluka i izgradnji fizičke snage kako bi se mogao nositi s intenzivnim duelima, osobito u Premier ligi.

Standings provided by Sofascore