rendulić PIŠE za tportal

Taj čovjek je medicinski fenomen. Ne mogu vjerovati što radi, najbolji je na svijetu

12.10.2024 u 21:27

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je drugu pobjedu u skupini 1 elitne Lige nacija, u trećem kolu je na maksimirskom stadionu pobijedila Škotsku 2:1.

Škotska je povela u 32. minuti golom Ryana Christieja, ali je samo tri minute kasnije izjednačio Igor Matanović, što je bio njegov premijerni pogodak u dresu hrvatske reprezentacije. Potpuni preokret se dogodio u 70. minuti kada je Andrej Kramarić zabio za 2:1. Bio je to Kramarićev 30. pogodak u hrvatskom dresu.

Portugal i Hrvatska imaju po šest bodova, s tim da Portugalci imaju utakmicu manje. Poljska je na tri boda, a Škotska i dalje bez bodova. Pobjedu Hrvatske na Maksimiru za tportal je komentirao hrvatski trener Krunoslav Rendulić.

Završnicu nismo smjeli onako odigrati

Rezultat se pamti, sve ostalo se zaboravlja. Znam da je fraza, ali ne znam kako bih bolje opisao utakmicu. Počeli smo tromo, kao da smo mislili da će se Škoti predati i da će pobjeda doći sama od sebe. Škoti su taj pristup kaznili i pokazali su nam da na ovoj razini nema lakih protivnika. Srećom, vrlo brzo smo odgovorili, vratili se i nakon gola Matanovića puno je lakše bilo igrati drugo poluvrijeme. U drugih 45 minuta smo bili puno bolji, sve je to nekako puno ljepše izgledalo. Bili smo konkretniji, ambiciozniji i poduzetniji.

Kramarićev gol bio je nagrada. I onda se sami dovedemo u dramu i probleme. Završnicu smo trebali posve drugačije odigrati. Kao da smo čekali da sudac odsvira kraj. Nije nam bila dovoljna opomena kad je lopta prohujala pokraj vratnice. Umjesto da se uozbiljimo, u zadnjoj sekundi primimo gol i sama sreća i VAR su nas spasili. No, još jednom, najvažnija je pobjeda i tri boda.

Ne znam što bih rekao na novi Dalićev sustav, prerano je još

Ne znam što bih zasad rekao na sustav 3-5-2 s kojim izbornik Zlatko Dalić igra nakon ljeta u Ligi nacija. Mislim da je premali uzorak utakmica i da je još prerano za neki konkretniji zaključak. Vidjeli smo dosta dobrih stvari, ali i nekih koje nisu bile baš najbolje. Godinama igramo s četiri u liniji i jako se teško preko noći prebaciti na posve drugačiji sustav. Ipak, imamo odlične igrače, imamo širinu i vjerujem da će se momci jako brzo prilagoditi. Znam da su mnogi bili iznenađeni što je Dalić stavio Ivana Perišića na poziciju desnog beka u prvih 11, ali mene to nije začudilo. Ivan je standardan u PSV-u, igra, vraća se u formu i odigrao je jako dobru utakmicu. Na koncu, sudjelovao je kod oba gola.

Matanović je budućnost, a Modrić je medicinski fenomen

Posebno mi je drago zbog Igora Matanovića. Puno će mu značiti prvi gol za Hrvatsku. Sviđa mi se taj dečko. Ima energiju, agilan je, posjeduje odličnu tehniku na svoju visinu i siguran sam da se radi o budućnosti hrvatskog nogometa. S druge strane, ne mogu ne spomenuti Luku Modrića. I dalje mi nije jasno kako taj čovjek igra u svojoj 40. godini. Ne znam kako bih to objasnio osim da je riječ o medicinskom fenomenu. Ne postoji na svijetu igrač koji u svojim godinama tako igra i ima takav utjecaj na momčad. Luka je jedno veliko čudo od igrača.

Standings provided by Sofascore