SAMO ZA TPORTAL

Igor Štimac bez dlake na jeziku o Perišiću i Modriću: Ono što mi se nije svidjelo...

12.10.2024 u 20:56

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija puno teže nego se očekivalo pobijedila je Škotsku 2:1, te napravila veliki korak prema četvrtfinalu Lige nacija. Među 20-ak tisuća gledatelja na oronulom Maksimiru bio je i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac, kojem su Škoti napravili velikih problema

Imala je Hrvatska svojih prilika tijekom utakmice, te je i ranije mogla riješiti pitanje pobjednika. No, uz korekciju VAR-a ipak je u samoj završnici iščupala pobjedu, jer su Škoti zabili iz zaleđa, i umjesto s bodom, u Glasgow se vraćaju poraženi.

Kada ne uvedeš utakmicu u mirne vode, a imali smo situacija za pogodak. A pogotovo mi je neshvatljivo zašto je sudac poništio fenomenalan gol Luke Sučića, jer nikome nije bilo jasno zašto je bila takva odluka suca. I zato smo ušli u tih nervoznih zadnjih pet, šest minuta, gdje je bilo dosta konfuzije. Imali su Škoti u dvije tri situacije izgledne prilike za poentirati. Ali Bogu hvala, sve je dobro završilo. Uvijek su neugodni Škoti', rekao je za tportal Igor Štimac.

I Vi ste ih osjetili još tamo 2013., u kvalifikacijama za SP. Nego, jel' se moglo nešto bolje, odnosno kako vam je izgledala ova utakmica?

'Uvijek se može bolje, ali tri boda su tu, upisana. I koga briga kako su osvojena, i kako si igrao. Ovo su te najteže utakmice, jer kada upišeš tri boda onda je čitav svijet osvojen. Idemo dalje, apsolvirali smo Škotsku kod kuće. I gledamo prema utakmici koja nas čeka u utorak'.

Trebali bi ipak nešto popraviti?

'Da, ima tih detalja. Ali danas je Perišić definitivno dobitak, odigrao je 90 minuta, sudjelovao je u akciji kod drugog gola, odigrao je fenomenalno u obrambenom dijelu u završetku utakmice, sa svojim iskustvom i na poziciji tog desnog bočnog. Tri halfa nam moraju popraviti tu agresiju, kada treba očistiti stvari ispred gola. A ono što mi se danas nije svidjelo jest da Luka Modrić u svojim godinama pet, šest puta oduzme loptu, predaje čisto i kvalitetno, a igrač je izgubi iste sekunde. To moramo popraviti'.

Ali da ne bi Štimac samo 'kudio', nije skrivao oduševljenje jednim igračem.

'Baturina je izvrstan. Mislim da moramo više pažnje i vremena dati tom momku', završio je Štimac.

Više informacija pronađite OVDJE.

Standings provided by Sofascore