SAMO ZA TPORTAL

Šimunić priznao što mu se nije svidjelo protiv Škotske, ali i dodao: Ono što on igra...

13.10.2024 u 07:51

Bionic
Reading

Hrvatska je u subotu u Zagrebu, u utakmici 3. kola Lige nacija pobijedila Škotsku 2:1 te napravila veliki korak prema četvrtfinalu Lige nacija. Naravno, pobjedi se ne gleda u zube, ali bivši hrvatski nogometni reprezentativac s1 105 nastupa za Vatrene, a danas predsjednik NK Rudeša, Josip Šimunić primijetio je što baš i nije štimalo

Hrvatska je teže od očekivanog pobijedila Škotsku 2:1. I samo zahvaljujući VAR tehnologiji, koja je sucu Kovacsu omogućila da još jednom pregleda situaciju iz pete minute sudačke nadoknade, Dalićeva je momčad osvojila tri boda. Nitko ne kaže nezasluženo, ali...

'Nije sve bilo super, ali najvažnije je da smo pobijedili. Međutim, mislim da smo u prvih 20, 25 minuta igrali kako su Škoti željeli, odnosno posve su nas umrtvili. Tempo naše igre, koji je inače puno brži, bio je loš, skroman. Ne znam zašto nam se to uopće dogodilo, jer Hrvatska ima puno bolju momčad. I kažem, to prvo poluvrijeme sve je izgledalo jako sporo', rekao je na početku razgovora za tportal 46-godišnji Josip Šimunić, koji je s maksimirskih tribina pratio ovaj ogled.

'Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje, digli su naši igrači tempo, stvarali su prilike. I zato je ta pobjeda posve zaslužena. Naravno, a to i je poanta, odnosno da smo uknjižili vrijedne bodove'.

Moramo konstatirati da je Luka Modrić, sa svojih 39 godina, opet bio glavni pokretač ove momčadi?

'Ma, dobro... Ono što on igra, to je milina gledati. Svaki navijač koji je došao na stadion, bilo u Madridu, bilo u Hrvatskoj kada igra za reprezentaciju, treba biti sretan što ga može gledati. Luka je profesor nogometa. Hvala Bogu što je Hrvat i da je s nama. I da još igra. I samo neka igra što je duže moguće, da bude zdrav'.

lako za Luku, jer naučio nas je na takav doprinos. No, dojam je da je zadnja linija bila za nijansu lošiji dio momčadi?

'Slažem se. Bilo je situacija u kojima su nespretno reagirali. Istina, Šutalo je imao nekakvu ozljedu, što se i vidjelo, jer nije bio dobar kao inače. Nije bio loš, ali ni dobar kakvog smo ga znali gledati. Istina, taj autogol preko Ćalete Cara također je bio dio nesreće. No, to su sitnice i detalji. Mislim da je utakmica protiv Poljske, u kojoj smo igrali s trojicom u zadnjoj liniji, bila vrhunska što se tiče obrane. Za razliku od ove u kojoj je bilo ipak nešto više propusta'.

Ono što nas sve može veseliti jest činjenica da imamo sjajne mlade igrače, koji će jednog dana moći preuzeti glavne role, poput Baturine, obojice Sučića...

'Svi su odlični. I najbitnije je da samo nastave ovako raditi, trenirati. Ne bojim se ja za Hrvatsku. Uvijek ćemo imati igrače. S time što je jednako važno, da osim igrača, imamo i pobjednički mentalitet. A za to su najviše zaslužni Luka (op.a Modrić) i Perišić. Oni imaju pobjednički gard, koji prenose na mlađe igrače', zaključio je Šimunić.

Standings provided by Sofascore