TRENER SPLITA

Slaven Rimac spočitao novinarima: Ne sviđa mi se to...

03.05.2024 u 09:45

Bionic
Reading

Košarkaši Splita sinoć su se dugo mučili protiv Dubrovnika u prvoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske

No, kod rezultata 60:60 uslijedila je nevjerojatna splitska serija 21:0 koja je riješila pitanje pobjednika. Splićani su slavi 100:78.

Nakon utakmice trener Splita, Slaven Rimac, iznio je nekoliko ključnih analiza o stanju njegove momčadi i sezone. Ističe da je krajnji rezultat bolji od početka utakmice, ali i da je neodgovornost njegovih igrača prisutna kroz cijelu sezonu.

'Igrači imaju svoje navike koje ih sprječavaju da budu konzistentni često se odlučuju za individualne akcije umjesto da se fokusiraju na kolektivnu igru i obranu', rekao je Rimac koji je podijelio i svoje stajalište o medijskoj percepciji rezultata Splita u ovoj sezoni.

'Imam dobar odnos s novinarima, ali ne sviđa mi se što se non-stop spominje da je ovo slaba sezona. Po meni treba reći da je sezona dobra s ponekom slabom izvedbom', rekao je zagrebački stručnjak za kormilom splitskog kluba i nastavio:

'Smatram da možemo postati prvaci. U nekim trenucima se moglo bolje igrati. Trebali smo završiti u doigravanju ABA lige, ali realnost je takva. U ABA ligi smo imali 11 pobjeda, u hrvatskom prvenstvu pet poraza...', zaključio je Rimac.