gazda stigao u ljubljanu

Slovenac Luka Dončić potpisao novi ugovor za Dallas i upisao se u povijest NBA-a; ovoliko milijuna dolara još niti jedan igrač njegovih godina nije dobio!

10.08.2021 u 09:36

Bionic
Reading

Kao što se i najavljivalo 22-godišnji slovenski košarkaš Luka Dončić potpisao je novi ugovor za NBA momčad Dallas Mavericks

Već tjednima se piše kako će Luka Dončić produžiti ugovor s Dallas Mavericka, a to se i dogodilo nakon što se vratio iz Tokija gdje je s reprezentacijom Slovenije dogurao do polufinala (na kraju su ostali bez bronce).

Kako javljaju američki mediji 22-godišnji Luka Dončić potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 207 milijuna dolara.

Treba reći kako je to najveći mogući ugovor (rookie supermax) koji neki igrač njegovih godina može potpisati, a uz sve to Dončić je ispisao povijest jer je postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige s potpisanim ugovorom većim od 200 milijuna dolara. Taj podatak dovoljno govori...

Dodajmo kako je ugovor potpisan po principu 4+1 što znači da Dončić odlučuje hoće li ostati i tu petu godinu u Dallasu ili će postati slobodan igrač.

Koliko je Dončić važan igrač Dallasu govori i podatak kako su u Ljubljanu na potpis stigli vlasnik kluba Mark Cuban, zatim glavni menadžer Nico Harrison, trener Jason Kidd, pomoćnik glavnog menadžera Michael Finley te savjetnik i legenda kluba Dirk Nowitzki.

'Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno, vodila me na tako posebna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u klubu. Predan sam organizaciji i oduševljen podrškom navijača', kazao je Dončić na konferenciji za medije.