sve je spremno

Službeno: Sahiti odlazi iz Hajduka za gotovo ništa, a karijeru nastavlja u Njemačkoj!

29.08.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Klubovi su postigli dogovor, a Sahiti će danas popodne otputovati u Njemačku, gdje će obaviti liječnički pregled, čime će transfer biti službeno zaključen.

Hajduk će za svog krilnog igrača dobiti odštetu od 1,2 milijuna eura, od čega će 20% pripasti njegovom bivšem klubu, Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije.

Ovo nije prvi put da je HSV pokazao interes za Sahitija. Prije dvije godine Nijemci su ponudili tri milijuna eura, ali tadašnji predsjednik Lukša Jakobušić i bivši sportski direktor Mindaugas Nikoličius tražili su 4,5 milijuna eura ili ništa. Na kraju nije došlo do dogovora, a sada će se Hajduk morati zadovoljiti s oko 960.000 eura, nakon što se odbije postotak koji pripada bivšem klubu.

Sahiti je u Hajduk stigao prije šest godina, a klub je sada u lošijoj financijskoj situaciji jer nije uspio ući u glavnu fazu Konferencijske lige te ne može odbiti ponudu za Sahitija. Pod vodstvom predsjednika Ivana Bilića, Splićani moraju prikupiti barem 12 milijuna eura. Na izlaznim vratima kluba je i Rokas Pukštas, za kojeg je zainteresirana Parma.

  • +19
Istra 1961 - Hajduk (25.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Od dolaska u Hajduk 2018. godine, Sahiti je za prvu momčad odigrao 121 utakmicu, postigao 18 golova i upisao 16 asistencija te dvaput osvojio SuperSport Hrvatski kup. Njegov ugovor sa Splićanima trajao je do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 2,3 milijuna eura.

Pregovori o Sahitijevom odlasku trajali su nekoliko dana. HSV je želio dovesti Sahitija na posudbu s pravom otkupa, ali Hajduku ta opcija nije odgovarala jer su Bijelima potrebna sredstva za funkcioniranje kluba. Hajduk je navodno tražio tri milijuna eura, ali HSV nije bio spreman ponuditi taj iznos, pa su se na kraju dogovorili na kompromis između posudbe i odštete.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport