počela je utrka

Transfer saga oko Roka Šimića se nastavlja; uključeno je čak pet klubova!

29.08.2024 u 13:42

Bionic
Reading

Roko Šimić, 20-godišnji napadač, privlači interes mnogih klubova tijekom ovog prijelaznog roka. Salzburg izgleda razmatra njegovu prodaju, ali još uvijek nije poznato gdje će završiti.

Sunderland, Udinese i Bochum bili su spominjani kao potencijalni odredišta, no sada dolaze vijesti iz Walesa da je za Roka Šimića zainteresiran i Cardiff, klub koji se natječe u engleskom Championshipu.

Prema izvještajima Wales Onlinea, Cardiff City pokazuje veliki interes za Šimića, vjerujući da bi mogao dugoročno riješiti njihov problem s pozicijom centralnog napadača. Klub iz Walesa hitno treba pojačanje u napadu, jer se trenutno nalazi na dnu ljestvice s jednim remijem i dva poraza u tri utakmice, uz samo jedan postignut gol.

Pojavio se i peti potencijalni klub, belgijski Kortrijk, s kojim je Salzburg navodno postigao dogovor o Šimićevoj posudbi. Prema velškim izvorima, upravo je taj dogovor spriječio Cardiff da dovede Šimića, no klub planira i dalje pratiti njegov razvoj i pokušati ga dovesti nakon što posudba istekne.

Šimić je za Salzburg odigrao 54 utakmice, postigao sedam golova i upisao tri asistencije. Proveo je vrijeme na posudbama u Lieferingu, gdje je zabio 19 golova u 24 utakmice, i Zürichu, gdje je postigao četiri gola u 16 nastupa. Sin legendarnog hrvatskog braniča Darija Šimića ranije je igrao za Lokomotivu u hrvatskom prvenstvu, a 2021. godine prešao je u Austriju uz odštetu od 4 milijuna eura.