ovo nismo očekivali

Veznjak Crvene zvezde nakon plasmana u Ligu prvaka: Neka nam daju Dinamo!

29.08.2024 u 10:32

Bionic
Reading

Nakon utakmice Elšnik je dao izjavu za Telegraf, u kojoj je izrazio želju da igra protiv Dinama

Dinamo i Crvena zvezda plasirali su se u glavnu fazu Lige prvaka. Hrvatski i srpski predstavnici odigrali su po dvije utakmice u play-offu, pri čemu su Dinamo eliminirao azerbajdžanski Qarabag (ukupno 5:0), a Crvena zvezda norveški Bodo/Glimt (ukupno 3:2). Sada čekaju ždrijeb, koji će se održati danas u 18 sati u Monte Carlu. Televizijski prijenos bit će dostupan na HRT-u 2 i Areni Sport 1.

Timi Max Elšnik asistirao je Urošu Spajiću za drugi gol Zvezde u uzvratnoj utakmici protiv Bodo/Glimta, čime je srpski klub osigurao mjesto u glavnoj fazi Lige prvaka.

'Kao dijete sam gledao utakmice Lige prvaka, zato sam došao u Zvezdu. To je bio cilj, nadam se da će Marakana biti puna kao i sada. Svaka čast igračima, jedva čekam Ligu prvaka', rekao je 26-godišnji Slovenac.

Elšnik je u 55. minuti dobio žuti karton zbog prekršaja, na što je komentirao:

'Mislio sam da je sudac pretjerao. Ne znam što mu je bilo. Prvi kontakt, nisam ga povrijedio, samo sam dodirnuo loptu. Znaš da imaš dosta vremena do kraja. Utakmica je bila tvrda, puna duela, nije bilo prostora za pogreške. Bilo je olakšanje kad smo postigli drugi gol.'

Na pitanje protiv koga bi volio igrati u glavnoj fazi Lige prvaka, Elšnik je odgovorio:

'Volio bih igrati protiv Barcelone, navijam za nju od malena. Manchester City možda nije idealan protivnik. Neka nam daju Dinamo i Sturm, da bude blizu Slovenije. Tko god dođe, bit će mu teško igrati ovdje.'

Liga prvaka, kao i ostala UEFA-ina natjecanja, ove sezone igra se po novom, proširenom formatu. Svih 36 klubova bit će smješteno u jednu ligu, a svaki klub odigrat će osam utakmica protiv različitih protivnika.

Četiri utakmice igrat će kod kuće, a četiri u gostima. Osam najboljih klubova plasirat će se izravno u osminu finala dok će momčadi od 9. do 24. mjesta razigravati za preostala mjesta u osmini finala. Ostali klubovi ispadaju iz Europe i neće nastaviti natjecanje u Europskoj ligi.

Dinamo i Crvena zvezda bit će smješteni u treću jakosnu skupinu, a ždrijeb će im dodijeliti po dva protivnika iz svake skupine. Jedina restrikcija u ždrijebu je da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati međusobno te da svaki klub može izvući najviše dva protivnika iz iste zemlje.