pukla ljubav

Šok na Rujevici! Željko Sopić dobio otkaz, a već se zna i tko je novi trener

13.08.2024 u 12:15

Bionic
Reading

Odlukom Uprave HNK Rijeka Željko Sopić više ne obnaša funkciju glavnog trenera, objavili su iz kluba

Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeka i dosadašnji pomoćni trener kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman.

HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere, objavili su iz kluba.

Šokantan je ovo rasplet i završetak suradnje Sopića i Damira Miškovića u redovima Rijeke.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ništa nije dalo naslutiti da bi se nešto ovako šokantno moglo dogoditi. Dapače, Željko Sopić je danas održao konferenciju za medije te najavio uzvratnu utakmicu 3. pretkola Europske lige s Elfsborgom jer momčad danas kreće na put za Švedsku.

  • +32
Rijeka - Elfsborg, Europska liga, 8.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

No, samo sat vremena kasnije, Mišković je odlučio smijeniti Sopića koji tako neće vidjeti Boras ni Švedsku.

Podsjetimo, Sopić je u prošloj sezoni vodio Rijeku do drugog mjesta u SuperSport HNL-u, a ovu je sezonu otvorio utakmicama 2. pretkola Europske lige u kojima je izbačen rumunjski Corvinul (0:0, 1:0). U SuperSport HNL-u je krenuo uvjerljivom 4:0 pobjedom protiv Lokomotive na Rujevici. Uslijedila su dva remija, prvo 1:1 u prvoj utakmici 3. pretkola EL protiv švedskog Elfsborga na Rujevici, a u nedjelju je Rijeka u 2. kolu domaćeg prvenstva odigrala 0:0 u gostima kod Varaždina.

Što je presudilo Sopiću? Nije tajna da je predsjednik Damir Mišković ovog ljeta tražio novog trenera.

'Sve imamo, osim trenera...', kazao je prije nekog vremena Mišković, a tada je svima ta njegova izjava zvučala više kao šala. Sad je jasno da se Miško nije šalio...

>> više statistike potražite OVDJE.