FIFA_SP_2018.svg

teška ozljeda

Šok za Engleze; kapetan Harry Kane izgubljen je za Svjetsko prvenstvo?!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.06.2018 13:15
  • Objavljeno 05.06.2018 u 11:33
Bionic
Reading

Do početka spektakla u Rusiji ostalo je još devet dana i sve je manje vremena za pripreme i oporavak ozlijeđenih igrača. U engleskoj reprezentaciji u ponedjeljak je zavladala panika nakon popodnevnog treninga, kapetan Harry Kane odšepao je s terena, čini se kako je ozljeda ozbiljna...

Novi kapetan 'Gordog Albiona' ranije je napustio trening reprezentacije nakon što se požalio na probleme sa zglobom desne noge.

Nije ovo nova ozljeda, Harry Kane već neko vrijeme ima problema s tim zglobom, a čini se kako se situacija pogoršala nakon prijateljskog ogleda s Nigerijom. Englezi su slavili 2:1, Kane je igrao do 73. minute, a u 39. minuti zabio je za 2:0 vodstvo 'Gordog Albiona'.

  • +3
Prijateljska utakmica: Engleska - Nigerija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Fizioterapeuti reprezentacije nakon treninga su priznali da su zabrinuti za Kanea, odnosno za stanje njegovog desnog zgloba koje ga muči već mjesecima. No, izbornik Gareth Southgate pokušao je odmah smiriti paniku, te je poručio da se Kane osjeća dobro i da je trening napustio iz preventivnih razloga.

Kane je ove sezone bio drugi strijelac engleskog prvenstva, za Tottenham je zabio 30 golova, a za reprezentaciju je u kvalifikacijama za SP zabio pet golova.

Engleska prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra 18. lipnja protiv Tunisa, a u grupnoj fazi će igrati još protiv Paname i Belgije.