U KRATKOM ROKU

Šokantan podatak o bankrotu nogometaša

07.03.2013 u 08:43

Bionic
Reading

Trojica od petorice bivših nogometaša Premiershipa proglasi bankrot u roku od pet godina nakon završetka karijere, objavio je Humanitarni fond za pomoć bivšim igračima Premiershipa (XPro)

Usprkos činjenici da igrači u prosjeku zarađuju oko 35.000 eura tjedno, mnogi od njih potroše novac ili ga pogrešno investiraju. Dio ih zaboravi platiti porez, a trećina izgubi novac na skupim brakorazvodnim parnicama.

'Ovo možda zvuči nevjerojatno, posebice navijačima, ali to se zaista događa u engleskom nogometu,' kazao je šef XPro-a Geoff Scott, bivši igrač Stoke Cityja, Leicester Cityja i Birmingham Cityja.


Međutim, izvršni direktor Udruženja profesionalnih igrača Gordon Taylor ne slaže se s podacima koje je objavio XPro, već naglašava kako je broj nogometaša koji bankrotiraju između deset i 20 posto.

'Nogometaši se nađu u problemima jer nakon prekida karijere više ne zarađuju toliki novac. Zbog toga ohrabrujemo mlade nogometaše da štede za budućnost, za vrijeme kada završe karijeru. Ne možete živjeti istim stilom kao i dok ste igrali,' poručio je Taylor.

XPro je objavio kako pomaže brojnim bivšim igračima među kojima je i bivši engleski reprezentativac Lee Hendrie koji je u siječnju proglasio bankrot.