POTRES DO POTRESA

Sopićev najnoviji komentar otkaza stao je u jednu riječ: Hrvatska

13.08.2024 u 16:37

Bionic
Reading

Nakon iznenadnog otkaza na klupi Rijeke, Željko Sopić je za SportSport.ba iznio nove misli vezane uz ovaj neočekivani rasplet.

Danas je vijest o Sopićevom otkazu odjeknula hrvatskim nogometom, posebno zbog neobičnih okolnosti pod kojima se to dogodilo.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +30
Varaždin - Rijeka, SuperSport HNL, 11.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tijekom press konferencije pred susret s Elfsborgom u trećem pretkolu Europske lige, mediji su objavili vijest o njegovom otkazu. Sopić je to saznao tek nakon poziva sportskog direktora, koji mu je priopćio da više nije trener Rijeke, unatoč uspjehu koji je postigao prošle sezone, završivši drugi u HNL-u.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Samo napišite 'Hrvatska' kao komentar na ovaj otkaz', izjavio je Sopić na početku razgovora za SportSport i nastavio: 'Mislim, što reći? Imali smo press konferenciju, predsjednik je pozvao sportskog direktora, koji je zatim mene pozvao i jednostavno mi je priopćio odluku. Razlog? Nemam pojma. Ali dobro, to vam je privatni klub, kad netko plaća svojim novcem, može raditi što hoće. Tako je to, ne znam što bih drugo rekao.'

Sopić je istaknuo da Rijeka nije doživjela poraz na početku sezone te se zahvalio ljudima u klubu i navijačima:

'Odigrali smo pet utakmica, nismo izgubili nijednu, gol-razlika 6:1. U hrvatskom prvenstvu smo treći, gol-razlika 4:0, četiri boda... To je to. Vjerojatno ću kao trener doživjeti još mnogo otkaza, takav je posao, ali ovo je jedan od najčudnijih.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rijeka je u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige remizirala 1:1 s Elfsborgom i ima priliku pobjedom osigurati play-off i minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.

Zamolili smo Sopića da uputi poruku ekipi koja putuje u Skandinaviju, no bez njega:

'Jednostavno, držim im palčeve maksimalno. Mislim da je Elfsborg ekipa koju se može proći i, iako više nisam trener Rijeke, i dalje sam velika potpora i ostat ću njihov navijač. Moram se zahvaliti svim divnim ljudima na tribinama i u klubu koji su mi pružili maksimalnu podršku i nikad im to neću zaboraviti.'

  • +32
Rijeka - Elfsborg, Europska liga, 8.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Napustit ću Rijeku uzdignute glave. Mislim da sam obavio dobar posao, izvukao maksimum iz ekipe, a sada... Idemo dalje, to je to', zaključio je Željko Sopić.

Podsjetimo, Sopić je preuzeo klupu Rijeke sredinom 2023. godine, nakon što je Sergej Jakirović otišao u Dinamo.

Standings provided by Sofascore