ČEKA GA TEŽAK POSAO

Ikona kluba i nogometni avanturist; evo tko je novi trener Rijeke

13.08.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Nekadašnji crnogorski reprezentativac Radomir Đalović umirovio se prije četiri godine, a sada će kao nasljednik Željka Sopića raditi svoj prvi samostalni trenerski posao

Malo tko je očekivao da će Rijeka danas smijeniti svog glavnog trenera Željka Sopića; taj rasplet se spominjao na kraju prošle sezone, ali činilo se da je klub čvrsto odlučio ostati uz trenera i u novoj sezoni.

Dosadašnji pomoćni trener

Međutim, nakon samo dva kola u SuperSport HNL-u, i dva dana prije uzvratnog susreta 3. pretkola Europa lige protiv Elfsborga, Sopić je bivši, a na njegovom mjestu sada je trener-debitant, Radomir Đalović. Rijeka je u službenom priopćenju napisala kako Đalović preuzima momčad u svom prvom samostalnom trenerskom poslu, iako je za očekivati kako je riječ samo o privremenom rješenju.

  • +30
Varaždin - Rijeka, SuperSport HNL, 11.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trenirao ga Dalić

Nekadašnji crnogorski reprezentativac tek prije četiri godine zaključio je iznimno bogatu nogometnu karijeru, a na našim prostorima ostao je zapamćen prije svega kao član Zagreba i Rijeke. U Medićevom Zagrebu proveo je tri godine, isto koliko i u Rijeci u dva navrata. Za Rijeku je upisao 74 nastupa i utrpao 33 ligaška gola, a u karijeri je još igrao, između ostalih, za Crvenu zvezdu, Shanghai Shenxin, Arminiju Bielefeld i Rapid iz Bukurešta.

U sezoni 2007./08. trener mu je bio trenutni hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Bivši crnogorski reprezentativac

Za crnogorsku reprezentaciju odigrao je 26 utakmica i postigao sedam golova. Karijeru je završio u domovini, a na Rujevici djeluje kao pomoćni trener od ljeta 2022. Surađivao je, osim sa Sopićem, sa Sergejem Jakirovićem, Serseom Cosmijem i Faustom Budicinijem. Igrao je na dva kontinenta i za 18 različitih klubova u devet država.

Pravi nogometni avanturist koji sada ima priliku dokazati se kao taktičar, menadžer ili samo privremeni nositelj štafete. Vrijeme će pokazati.

Standings provided by Sofascore