POVRATAK IZ PONORA

SP: Ovaj preokret Hrvate može odvesti na vrh svijeta

24.10.2015 u 09:59

Bionic
Reading

Mladi hrvatski reprezentativci do 17 godina ostvarili su veliki uspjeh na svjetskoj smotri u Čileu i plasirali se u osminu finala, svladavši prvoplasiranu Nigeriju 2:1 preokretom u drugom poluvremenu.

'Jako sam ponosan na svoje igrače koji su odigrali sjajnu utakmicu. Pristupili smo susretu kao da nam je finale. Rekli smo sami sebi da je nužno pobijediti ili se vraćamo kući,' ispričao je za stranicu HNS-a izbornik Dario Bašić.

Hrvatska sada čeka protivnika u drugom krugu, koji će doći s drugog mjesta u Skupini C.

Priznanje dobroj igri Hrvatske odao je i nigerijski izbornik Emmanuel Amunike.

'Hrvati su nam stvorili dosta problema, spriječili su nas u namjeri da igramo svoju igru i zasluženo nas pobijedili,' rekao je nekadašnji reprezentativac Nigerije koji je i u ovome, za Nigeriju rezultatski nevažnom dvoboju, koristio svoj najjači raspoloživi sastav.

Hrvatska će u osmini finala igrati u Conepcionu, najvjerojatnije protiv Meksika kojega su već svladali u prijateljskoj utakmici uoči SP-a. Ako pak Meksiko u zadnjem kolu svlada Njemačku, onda će Hrvatska igrati protiv mladih Njemaca.


U-17: HRVATSKA - NIGERIJA 2:1 (0:1)
Svjetsko prvenstvo U-17, Skupina A.
Stadion Francisco Sanchez Rumoroso, Coquimbo.
Sudac: W. Lamouroux (Kolumbija)

Strijelci: 0:1 - Osimhen (20'), 1:1 - Brekalo (50'), 2:1 - Majić (54')

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Sosa, Kalaica, Soldo, Brekalo, Majić (od 63' Babić), Moro, Lovren (od 90' Delić), Ivanušec, Đira (od 74' Đurasek). Izbornik: D. Bašić.
Nigerija: Udoh, Lazarus, Enogela, Zakari, Chukwueze, Osimhen, Nwakali, Agor (od 76' Michael), Osikel (od 60' Essien), Ikwu, Ebere (od 53' Madueke). Izbornik: E. Amunike.

Hrvatska je pokazala više i zasluženo ide u drugi krug SP-a!