psk_2

nije pazio

Španjolac je postao prva žrtva novog pravila Uefe koje je doneseno baš za Euro

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 21.06.2024 11:51
  • Objavljeno 21.06.2024 u 11:52
Bionic
Reading

Španjolci su osigurali prvo mjesto u skupini, ali će u posljednjem kolu protiv Albanije biti oslabljeni jer će tu utakmicu propustiti Rodri koji je prekršio novo pravilo koje je UEFA donijela pred sam početak Eura u Njemačkoj

Španjolci su pobijedili Italiju 1:0 i prošli u osminu finala. 'Furija' će tako u nokaut fazu najvjerojatnije ući kao prvoplasirana, a da bi to potvrdila trebat će joj barem bod protiv Albanije u posljednjem kolu (ponedjeljak, 21 sat).

No, na tom susretu Španjolci će morati igrati bez jednog od najboljih svjetskih veznjaka Rodrija koji je protiv Italije zaradio drugi žuti karton na ovom Euru.

Rodri je prvi žuti karton dobio u pobjedi protiv Hrvatske (3:0) nakon što je napravio penal na Bruni Petkoviću, a sinoć mu je slovenski sudac Slavko Vinčić pokazao javnu opomenu u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Naime, Rodri je nakon malo oštrijeg prekršaja Federica Chiese nad Marcom Cucurellom dotrčao do suca Vinčića kako bi se požalio na napadača 'azzurra', a Slovenac mu je odmah pokazao žuti karton u skladu s novim uputama Uefe.

  • +44
Španjolska - Italija, Euro (20.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

Naime, UEFA je prije početka Eura odlučila zaštititi suce od pritiska igrača, te se samo kapetan može upustiti raspravu sa sucima. Napravi li to bilo koji drugi igrač, dobit će žuti karton!

Baš je to Rodri osjetio na svojoj koži i postao prvi igrač na ovom Euru koji je zaradio suspenziju zbog nepotrebnog komuniciranja sa sucem. Inače, španjolski je kapetan Alvaro Morata, a Rodri je jedan od dokapetana...

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal