nevjerojatno

Španjolci pišu o skandalu; Realu u subotu sudi sudac kojeg je Modrić napao zbog Livakovića

17.10.2024 u 18:54

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 3:3 u gostima protiv Poljske u četvrtom kolu Lige nacija. Poljaci su poveli, no Hrvatska je brzo preokrenula rezultat i povela 3:1.

Ipak, Poljska se vratila u utakmicu, a zbog isključenja hrvatskog golmana Dominika Livakovića, domaćini su posljednjih 20 minuta imali igrača više. Unatoč tome, Hrvatska je uspjela sačuvati bod.

Nakon utakmice, brojni su bili nezadovoljni suđenjem španjolskog suca Alejandra Hernándeza Hernándeza.

Luka Modrić, vođa hrvatske reprezentacije, dao je svoj komentar:

'Ne volim pričati o sucima. Livi je izbio loptu, možda je u produžetku udario igrača, ali po meni to nije za crveni karton. Ipak, morao bih vidjeti snimku da bih mogao dati bolji komentar.'

Modrić je također istaknuo kako je bilo više situacija gdje je sudac mogao bolje reagirati, dodajući:

'Znam ga iz španjolske lige, navikao sam na njegovo suđenje.'

'Nećemo sada o tome. Što je, tu je. Nema smisla trošiti riječi na suce. Bilo je puno dobrih stvari, ali šteta što smo primili taj gol na kraju prvog poluvremena. Vratili smo ih u igru. Da smo otišli na odmor s 3:1, sigurno bi utakmica bila drugačija.

  • +63
Poljska - Hrvatska, Liga nacija (15.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Zanimljivo, španjolski sudac Hernándeza, kojeg je Modrić kritizirao nakon utakmice Poljske i Hrvatske, sudit će Real Madridu u nadolazećoj utakmici protiv Celte Vigo u desetom kolu La Lige. Španjolski mediji, poput Sporta, istaknuli su naslov:

'Kontroverza: Hernández Hernández će suditi Realu nakon Modrićeve kritike.'

Hernández, koji je FIFA-in sudac od 2014. godine, prepoznat je kao jedan od najboljih španjolskih sudaca. Prema podacima Transfermarkta, sudio je 426 utakmica, od kojih je više od polovice bilo u španjolskom prvenstvu, a ima i iskustva u Ligi prvaka te kvalifikacijama za velika natjecanja poput europskih i svjetskih prvenstava.