SVAKA ČAST

Španjolci postavili novi rekord, a mogu ga još podebljati; sve je počelo prije dvije godine na Euru u Hrvatskoj

17.01.2020 u 11:38

Bionic
Reading

Španjolska rukometna reprezentacija je u četvrtak u prvom kolu druge faze po skupinama svladala Češku 31:25 (14:9) te je postavila novi rekord Europskih prvenstava

Podsjećamo, braniteljh naslova nastavio je svoj pobjednički niz. Upisao je nove očekivane bodove te napravio dodatni korak prema jednoj od prve dvije pozicije koje vode u polufinale.

Španjolska se nije previše potrošila, njihov izbornik dosta je rotirao, a najefikasniji su bili Fernandez i Dujšebajev sa pet golova. U redovima Češke istaknuli su se Zdrahala sa osam i Kasparek sa šest pogodaka, a Mrkva je imao 13 obrana.

Utakmica protiv Češke ostat će upamćena i po rekordnom pothvatu, jer je to Španjolcima bila sedma pobjeda u nizu na rukometnim Eurima što još nikome nije uspjelo osim njima.

Pobjednički niz počeo je na Euru u Hrvatskoj prije dvije godine. Nakon poraza od Slovenije u drugoj fazi po skupinama (26:31), krenule su pobjede, u zadnjem kolu pala je Njemačka 31:27, u polufinalu Francuska 27:23, a u finalu Švedska 29:23. Nastavak je uslijedio na ovom Euru, prvo su stradali Latvijci 33.22, pa opet Njemačka 33.26, zatim Nizozemska 35.26, a sedmi suparnik koji je položiooružje bila je Češka (31:25).

Rukometna 'furija' taj rekord može još podebljati, jer joj slijede dvoboji s Austrijom i Bjelorusijom koje su reprezentacije puno slabije kvalitete, a tek onda dolazi derbi s Hrvatskom.

  • +3
Češka - Španjolska, Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL