psk_2

OVE NEDJELJE OD 21 SAT

Španjolci se vraćaju na stadion gdje su pregazili Hrvate. Žele to napraviti i Englezima

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 14.07.2024 10:04
  • Objavljeno 14.07.2024 u 10:05
Bionic
Reading

Ove nedjelje od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu igra se finale Eura, a za naslov najbolje reprezentacije Starog kontinenta bore se Španjolska i Engleska

Španjolska je na put prema finalu počela na istom mjestu, odnosno na Olimpijskom stadionu u Berlinu gdje večeras igra protiv Engleske, uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv Hrvatske.

Naravno, hrvatskim navijačima posebno je ostala ta prva utakmica u sjećanju, jer Dalićeva je momčad razbijena već u prvih 45 minuta, kada su zabijali Morata, Ruiz i Carvajal.

Istina, u drugom dijelu Vatreni su se probudili, ali čak ni iz penala nisu uspjeli zabiti. I uzalud Modriću i ekipi i višestruko jača navijačka podrška s tribina na toj utakmici...

Španjolska je nakon toga nanizala još pet pobjeda, protiv Italije, Albanije, Gruzije i Njemačke te uključujući preokret protiv Francuske u polufinalu. Učinila je to bez žrtvovanja svog napadačkog stila, mentaliteta i samopouzdanja za koje izbornik De la Fuente vjeruje da im moraju ostati vjerni za nedjeljni okršaj.

'Ako mi nismo Španjolska, nemamo šanse', rekao je De la Fuente na tiskovnoj konferenciji u subotu.

'Jako smo radili da budemo bolji. Pokušat ćemo se nametnuti u nedjelju tako što ćemo biti mi. Postoje načini igre. Imat ćemo i suparnika ispred sebe, ali naša tendencija je očita. Pokušat ćemo igrati u skladu sa svojim snagama. Ali ako ne budemo mogli, bit će zbog posebnih okolnosti igre, to neće značiti da se trend promijenio'.

U najavi utakmice, a koju možete gledati do 21 sat na HTV-u 2, De la Fuente je dodao još i ovo.

'Smireni smo. Nikada nismo izgubili perspektivu. Usredotočeni smo na ono što kontroliramo. Znamo da nema favorita, vrlo je izjednačeno. Ostavit ćemo favorite da razgovaraju s kladionicama', rekao je De la Fuente.

'Znamo da ako ne budemo na razini koju smo dosad pokazali, nećemo imati šanse za pobjedu. Ali znam da je imamo i da ćemo je dati u nedjelju. Ponosan sam što vidim proces koji smo slijedili da bismo došli ovdje. Nitko ovoj momčadi nije dao ništa besplatno i imamo pravo biti vrlo ponosni. Postoji sadašnjost i velika budućnost. Vidjeti zemlju predanu ovoj nacionalnoj momčadi je divna stvar'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal