ŠPANJOLAC SELI U ITALIJU

U nedjelju igra u finalu, u ponedjeljak ima let, u utorak potpisuje za novi klub

13.07.2024 u 12:14

Bionic
Reading

Pred španjolskom nogometnom reprezentacijom nedjeljno je finale na Euru. S druge strane bit će engleska reprezentcaija, a prema dosad viđenom u Njemačkoj, Furija je favorit za osvajanje naslova

Naravno, igrači Luisa de la Fuentea morat će se dobro uznojiti kako bi dobili Southgateovu družinu. Ali, kao što smo već naveli, Španjolci djeluju bolje, uigranije, razigranije... I dojam je da je puno više igrača u boljem izdanju.

Jedan od njih je i Alvaro Morata, napadač, koji je dosad zabio samo jedan gol na truniru, i to baš Hrvatskoj. No, napdača Atletica jako puno radi za momčad, pa se taj nešto skromniji golgeterski učinak zapravo niti ne primjećuje.

Ali primjetili su njega u AC Milanu, te ga preko Zlatana Ibrahimovića uspjeli uvjeriti da preseli u Italiju.

Prema napisima talijanskih medija, Morata će već u ponedjeljak stiću u prijestolnicu mode, a u utorak bi trebao staviti potpis na ugovor. Nakon toga otići će na odmor, kako bi 'napunio' baterije uoči nove sezone.

Milan će Atleticu, s kojim Morata ima ugovor do ljeta 2026. godine, platiti 13 milijuna eura.

Ako se transfer ostvari, bit će to veliki Moratin povratak u Italiju. U godinama 2014-2016 igrao je za Juventus. Potom je igrao za madridski Real, Chelsea i Atletico. U rujnu 2020. ponovo se pridružio Staroj dami, ali došao je samo na posudbu.

Tamo je ostao nepune dvije godine. No, čini se da je Španjolac itekako vezan uz Italiju. Tamo mu je rođena supruga Alice Campello s kojom je odgojio četvero djece - tri sina (od čega su dvoje blizanci) i kćer.

Morata će biti nova devetka Milana, odnosno zamjena za Francuza Oliviera Girouda koji karijeru nastavlja u MLS-u.