NAKON SAMO JEDNE GODINE

Mateo Kovačić u senzacionalnom transferu napušta Manchester City?

13.07.2024 u 08:07

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić (30) mogao bi ovog ljeta napraviti potpuno neočekivan i šokantan transfer i napustiti Manchester City. On je navodno u pregovorima s turskim velikanima Fenerbahčeom i Galatasarayem.

Jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije i veznjak Manchester Cityja, Mateo Kovačić, navodno je u ozbiljnim razgovorima o odlasku iz redova engleskog prvaka.

Brojni turski mediji objavili su vijest kako 30-godišnji vezni nogometaš pregovara s dva kluba iz ove zemlje, a ubrzo se pojavila informacija da su to zapravo dva najveća - Fenerbahče i Galatasaray.

Izvještaji koji dolaze iz Turske tvrde da je menadžer hrvatskog veznjaka u petak razgovarao s čelnicima Galatasaraya, ali nema informacija je li išta dogovoreno.

Jose Mourinho bi s druge strane Kovačića rado vidio u Fenerbahčeu. Žuto-plavi grade projekt kojim bi se vratili na vrh turskog nogometa nakon 11 godina čekanja i u sljedećim će danima i oni sjesti za stol s Kovačićevim menadžerom.

Do sada apsolutno ništa nije dalo nagovijestiti da bi Kovačić mogao napustiti Manchester City čiji je član od ljeta prošle godine kada je u transferu vrijednom gotovo 30 milijuna eura stigao iz Chelseaja.

Njegova trenutna vrijednost na tržištu je također 30 milijuna eura, a ugovorom za Građane vezan je do ljeta 2027. godine.

Mateo Kovačić je protekle sezone odigrao ukupno 46 utakmica za Manchester City i ostvario je učinak od tri pogotka i jedne asistencije.

Kovačić se može pohvaliti da je kroz karijeru igrao za brojne nogometne velikane. Karijeru je počeo u zagrebačkom Dinamu, preko milanskog Intera je stigao do Real Madrida, a prije Cityja četiri godine je nastupao za Chelsea.

Sada bi mogao zaigrati i u redovima jednog od turskih velikana. Hoće li to biti Galatasaray i Fenerbahče ostaje nam da vidimo.

Naravno, ako se taj transfer uopće i dogodi. No, do kraja prijelaznog roka je još više od mjesec dana, pitanje je koga će Pep Guardiola dovesti i hoće li to ugroziti Kovačićev status u klubu i momčadi.