psk_2

A PRAVILO JE BAŠ ČUDNO

Dani Olmo ima priliku 'zeznuti' Uefu i uskratiti joj primjenu novog pravila

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 13.07.2024 13:52
  • Objavljeno 13.07.2024 u 13:52
Bionic
Reading

Do kraja Eura u Njemačkoj ostala je još samo jedna utakmica. Finalna, između Španjolske i Engleske, koja je na rasporedu u nedjelju od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Ta će utakmica, dakle, odlučiti tko će naslijediti Talijane na mjestu europskih prvaka.

Ali dobit ćemo i odgovor tko će biti najbolji strijelac turnira. Istina, uvijek je važniji momčadski uspjeh, ali sigurni smo da se i igrači vole pohvaliti osobnim trofejima.

Do ove utakmice, na vrhu su čak šestorica igrača, koja su zabila po tri gola, a to su: Nizozemac Gakpo, Gruzijac Mikautadze, Nijemac Musiala, Slovak Schranz, Englez Kane i Španjolac Olmo.

Dakle, da se odvoje na vrhu priliku još uvijek imaju Harry Kane i Dani Olmo, a hoće li u tome uspjeti vidjet ćemo u nedjelju oko 23 sata.

Međutim, UEFA je ove godine ukinula pravilo po kojoj bi, u slučaju istog broja pogodaka, bilo još kriterija koji bi ipak samo jednom igraču donijeli trofej. A ta su pravila sljedeća: prema asistencijama, odnosno broju odigranih minuta.

I po tim kriterijima, barem do početka utakmice - osvajač Zlatne kopačke bio bi Dani Olmo, koji ima upisane i dvije asistencije. Za razliku od Kanea, koji nema ni jednu.

Ne postignu li 'Olmić' ili Kane gol, nagrada će pripasti čak šestorici igrača.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal