psk_2

PA NEK' MU JE NAJSRETNIJI

Yamal proslavio 17. rođendan i otkrio svoje želje, a onda mu Carvajal dao savjet

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 13.07.2024 15:24
  • Objavljeno 13.07.2024 u 15:24
Bionic
Reading

Velika nada španjolskog nogometa, Lamine Yamal, ove je subote napunio 17 godina. A u nedjelju bi mogao dobiti najljepši poklon. Pobijedi li Španjolska Englesku, Yamal bi postao najmlađi igrač u povijesti s naslov europskog prvaka

U nedjelju će se na Olimpijskom stadionu u Berlinu, 'pohrvati' Španjolska i Engleska, a ulogu je naslov europskog prvaka. Za ljepši i opušteniji uvod u tu utakmicu velikog značaja, 'pobrinuo' se Lamine Yamal, koji je ove subote napunio 17 godina.

A dok se približava punoljetnosti, ovaj čudesni krilni nogometaš piše povijest na Euru.

Osim što briljira na ovom turniru u Njemačkoj, Yamal iza sebe ima i jako dobru sezonu u Barceloni, u kojoj je postao jedan od ključnih igrača.

A te njegove prezentacije očito su zadivile i čelnike PSG-a, koji su bili spremni srušiti dosadašnji rekord od 222 milijuna eura uplaćenih za Neymara. Za Yamala su ponudili 250 milijuna eura, ali unatoč financijskim problemima, Katalonci su tu ponudu odbili.

Imaju i valjan razlog, jer kada Yamalu za dvije godine počne vrijediti novi ugovor, jer tada će biti punoljetan, odštetna klauzula iznosit će milijardu eura.

No, Yamal se s time ne opterećuje. Ipak mu je tek 17 i njegove su misli puno 'prizemnije'. Naravno, i želje skromnije.

Evo što je novinarima odgovorio kakav bi poklon htio.

'Rekao sam majci da ne želim nikakve poklone ako pobijedimo. Samo želim slaviti u Madridu sa svojim suigračima. To je sve'.

'Moglo bi biti ludo. Svi bi poludjeli još na aerodromu, stigli bismo u nevjerojatnoj euforiji. Osvojiti Europsko prvenstvo je nešto ludo što se nije dogodilo od 2012. godine', dodao je Yamal.

A kako Španjolska mora igrati da bi osvojila naslov?

'Moramo igrati kao što smo igrali prije, kao protiv Njemačke ili Francuske. Moramo biti svoji, imati loptu u svom posjedu i kontrolirati igru ​​u svakom trenutku. Mislim da smo najbolji u tome i ako to učinimo, nitko nas ne može zaustaviti'.

Pobijedi li Španjolska, Yamal bi postao najmlađi europski prvak svih vremena i s tog mjesta bi 'skinuo' bivšeg igrača Bayerna Renata Sanchesa, koji ovu laskavu titulu nosi od uspjeha Portugala na Euru 2016. godine u Francuskoj.

Uz Yamala, u nedjeljnom finalu od prve minute trebao zaigrati i iskusni Dani Carvajal, inače član velikog Barceloninog suparnika, madridskog Reala.

'Jako se dobro slažem s Laminom. Cijeli dan provodi s Nicom (op.a. Williamsom). On je odličan. Nekad nije ni svjestan toga što radi. Izađe kao da se igra s prijateljima u susjedstvu i to njegovo samopouzdanje nam puno znači. On je igrač Barcelone, ali želim mu sve najbolje. Moramo se brinuti o njemu, jer vrlo mladi igrači mogu dati puno. Mora biti strpljiv da bi obilježio jedan period', rekao je Carvajal, a onda dao jasan savjet svom mladom kolegi.

'Iskreno, on je jako dobar, ali moram ovo reći. Budući da je tako mlad, lako bi se mogao izgubiti ne bude li vodio računa o sebi i svom okruženju. Mora znati upravljati emocijama. Vjerujem da je već naučio kako se kontrolirati, i da će znati da izaći na kraj u situacijama koje ponekad nogometaši ne očekuju, a opet se dogode', jasan je bio 15 godina stariji, iskusniji i mudriji Carvajal.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal