ovo nismo očekivali

Španjolski mediji: Kovačić se pretvorio u Rodrija...

06.10.2024 u 13:49

Bionic
Reading

Mateo Kovačić blistao je u pobjedi Manchester Cityja nad Fulhamom (3:2) u sedmom kolu Premier lige.

City je ovom pobjedom ostao u utrci s Liverpoolom i Arsenalom na vrhu tablice. Kovačić je najprije u 32. minuti izjednačio, a u 47. minuti zabio za preokret i osigurao važna tri boda svojoj momčadi.

Manchester City jedva je izborio pobjedu nad Fulhamom jer je krilni napadač Adama Traore promašio tri velike prilike. Najčitaniji španjolski sportski medij posebno ističe Kovačićevu sjajnu igru, stavljajući je u kontekst teške ozljede Rodrija, koji zbog ozljede neće igrati do kraja sezone.

Marca je pod naslovom 'Kovačić se pretvorio u Rodrija i s dva gola vodio City do mukom izborenog preokreta' pisala:

'Teško ostvarena pobjeda protiv Fulhama prekinula je Cityjev niz od dva uzastopna remija u Premier ligi.'

  • +13
Manchester City - Fulham, Mateo Kovačić, engleska liga, 5.10.2024. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Prazninu koju je u veznom redu Cityja ostavila Rodrijeva ozljeda teško je nadomjestiti. No, nakon dva susreta bez pobjede, Mateo Kovačić se istaknuo kao ključni igrač.

Španjolski mediji dodaju: 'Kovačić je u 32. minuti vratio City u igru nakon što su gosti poveli. Njegov gol probudio je Pepovu momčad, koja je do kraja prvog poluvremena neprestano pritiskala Fulham, ali bez uspjeha. Sve se promijenilo dvije minute nakon pauze, kad se Kovačić ponovno našao na rubu kaznenog prostora i zabio za preokret, 2:1. Hrvatu je to već treći pogodak u zadnjih sedam utakmica.'

Standings provided by Sofascore