supersport hnl

Sve je spremno za Dalmatinski derbi, Hajduk dočekuje Šibenik bez najskupljeg igrača

06.10.2024 u 13:23

Bionic
Reading

Hajduk i Šibenik danas (18.30 sati, MAXSport1, MAXtv) u 9. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu igraju Dalmatinski derbi. Trener 'bilih' Gennaro Gattuso pripremio je iznenađenje u prvih 11, a čini se kako će na klupi za pričuve i za ovu utakmicu ostati nominalno najskuplji igrač Hajduka

Hajduk je sjajno krenuo u novu sezonu, nakon prvih osam kola SuperSport HNL-a 'bili' imaju pet pobjeda i tri remija te već večeras mogu zasjesti na prvo mjesto.

Od 18.30 sati (MAXSport1, MAXtv) Hajduk na Poljudu u Dalmatinskom derbiju dočekuje Šibenik. Povratnici u prvi rang hrvatskog nogometa u Split dolaze s velikim motivom, no ipak su malo posustali nakon sjajnog ulaska u sezonu. Šibenik je u posljednje četiri utakmice upisao dva gostujuća poraza (Gorica, Rijeka) i dva domaća remija (Varaždin, Istra 1961).

Problem? Pa to što je momčad Marija Carevića u ta četiri susreta zabila samo jedan jedini gol.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S druge strane trener Hajduka Gennaro Gattuso ima 'slatke brige', pa bi danas u utakmicu protiv Šibenika mogao krenuti bez svoja dva 'dragulja' - Rokasa Pukštasa i Nike Sigura! Pa što se to događa?

'Ne događa se ništa. Momčad se digla i teško mi je odabrati ekipu jer su svi spremni. Kad igrač ne igra, ima tužno i ljutito lice. Svi treniraju dobro, a moraju poštovati suigrače i zeleni travnjak. Posljednjih tjedana mi je teško složiti momčad jer su svi doista dobri', pojasnio je Gattuso zašto Pukštas i Sigur posljednjih tjedana ne igraju više.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tako bi prvih 11 Hajduka za večerašnji Dalmatinski derbi trebala izgledati ovako:

Lučić - Hrgović, Uremović, Prpić, Melnjak - Rakitić, Krovinović - Durdov, Kalik, Biuk - Livaja

  • +13
Rijeka - Hajduk (29.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Mario Carević će, druge strane, ipak krenuti malo opreznije, neće se Šibenik odmah na Poljudu 'otvoriti'. Prvi 11 gostujuće momčadi trebalo bi izgledati ovako:

Đaković - Perić, Morrison, Dujmović - Kolega, Kavelj, Bakić, Vasilj, Žuta - Božić - Santini

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca. Pomagat će mu Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrta sutkinja je Ivana Martinčić iz Koprivnice. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent VAR suca je Jerko Crnčić iz Vrbovca.

SAMO NA MAXSPORTU

'Studio SHNL' i 'tportal sudačka analiza' od danas u novom terminu

Danas se utakmicama Varaždina i Dinama (16:00, MAXSport 1) i Hajduka i Šibenika (18:30, MAXSport 1) zatvara deveto kolo i prvi krug SuperSport HNL-a.

Od ovog kola emisije 'Studio SHNL' i 'tportal sudačka analiza', koje se emitiraju na MAXSportu, počinjat će nakon zadnje utakmice kola.

To znači da će večeras stručni analitičari Joško Jeličić i Hrvoje Vejić komentirati deveto kolo oko 20:30 sati, odmah nakon utakmice Hajduka i Šibenika.

Nakon emisije 'Studio SHNL' na istom programu će slavni slovenski sudac Damir Skomina u 'tportal sudačkoj analizi' komentirati sudačke odluke.

Reprizu emisija gledajte u dosadašnjem terminu ponedjeljkom - 'Studio SHNL' od 18 sati, a 'tportal sudačka analiza' od 19.45 sati.

Standings provided by Sofascore