šok i nevjerica

Srpski trener dobio otkaz za vrijeme utakmice

06.10.2024 u 11:24

Bionic
Reading

Saša Ilić dobio je otkaz na mjestu trenera ruskog kluba Nižnji Novgorod nakon serije neuspjeha u domaćem prvenstvu. Presudili su mu loši rezultati i gubitak važnih bodova koji su klub doveli u donji dio ljestvice, no sve je šokirao način na koji je smijenjen

Nekadašnji nogometaš beogradskog Partizana Saša Ilić (46) u trenerskoj je karijeri vodio mlađe uzraste srpske reprezentacije, potom je trenirao Čukarički, CSKA Sofija, grčki Atromitos, a od svibnja je na klupi ruskog prvoligaša Nižnji Novgorod.

Prošle je sezone spasio klub od ispadanja u drugu ligu, ali u novoj sezoni nije uspio razbuditi momčad koja je nakon 11 kola ostvarila šest poraza, dva remija i samo tri pobjede.

A onda je u subotu Saša Ilić dobio otkaz i to za vrijeme prvenstvene utakmice s Akronom! Nižnji je odigrao 2:2, ali Ilića to nije moglo spasiti. Dapače, otkaz je dobio tijekom utakmice!

Vijest o smjeni Saše Ilića potvrdio je direktor Nižnjeg David Melik-Huseinov.

Otkrio je da su čelnici kluba za vrijeme utakmice s Akronom odlučili otpustiti Ilića, jer nisu zadovoljni činjenicom da se nalaze na tek 11. mjestu u prvenstvu Rusije.

'Tako je, Saša Ilić je smijenjen. To je odluka uprave koja je došla u toku današnje utakmice', poručio je Huseinov.

U priopćenju kluba, zahvalili su se Iliću na njegovom radu i trudu, no jasno je da su rezultati na terenu bili glavni faktor za ovakav potez. Klub će sada tražiti novog trenera koji će pokušati izvući momčad iz krize i osigurati bolji plasman u nastavku sezone.

Standings provided by Sofascore