ZG WAKE OPEN

Spektakularni prizori; Frajeri i frajle sa zagrebačke sajle

01.06.2015 u 14:11

  • +7

ZG wake Open 2015

Izvor: Promo fotografije / Autor: Petar Gregurec

Bionic
Reading

Sezona wakeboarda na Jarunu počela je spektakularno! Wake klub Zagreb i Wake park Jarun otvorili su je međunarodnim natjecanjem Zagreb Open, a pedesetak wakerica i wakera iz cijele Europe odužilo im se vjerojatno najjačim domaćim wake natjecanjem od Kneza Trpimira do danas.

Službeno, Zagreb Open nosio je tri zvjezdice prema IWWF-u (Svjetskoj wakeboard i wakeskate federaciji) pa ne čudi što su došli rideri iz devet europskih zemalja. Neslužbeno, svih šest finalista Open Men kategorije rangirano je među 50 najboljih na svijetu, a trojica su sam europski vrh!

Wakeboard se vozio u pet dobnih kategorija, wakeskate u dvije biološke (muška i ženska), a lavovski dio nagradnog fonda od 5000 eura podijelili su pro rideri; pobjednik Szebasztian Szolath iz Mađarske, Philipp Turba iz Austrije i Daniel Rutten iz Nizozemske koji su, blago rečeno, razvalili Wake park Jarun. Koliko je kontest bio jak dovoljno govori da je Timo Kapl iz Austrije, najbolje rangirani vozač na kontestu uoči ZG Opena bio tek četvrti.

Prvak Hrvatske Rudi Deković obranio je čast domaćih ridera pobjedom među juniorima (Marko Gačić bio je četvrti) dok je kod dječaka Tino Stojak bio peti. Cure su bile bolje, Andrea Janković treća, a Aleksandra Deković četvrta u Open Ladies konkurenciji. Bile bi i bolje, ali Talijanke Claudia Pagnini i Arianna Cau uzele su prva dva mjesta. Sve rezultate po kategorijama potražite na www.cablenetwork.net, a slobodno kliknite na galeriju i pogledajte video.

Sezona na Jarunu je tek počela, naši najbolji wakeboarderi još su u limbu između mliječnih zubi i puberteta tako da nas čeka još puno sjajnih wakeboard natjecanja, kako ovog ljeta, tako i sljedećih godina. Osim ako opet netko pomisli kako nam ne treba wake lift za koji 13. rider na svijetu tvrdi da je ne jedan od boljih, nego daleko najbolji u ovom dijelu Europe.