ANALIZA OKA SOKOLOVA

Splićani su s pravom bijesni; Hajduku nije suđen čisti penal, a Dinamo je trebao dobiti i crveni karton

23.05.2018 u 20:22

Bionic
Reading

U finalu Hrvatskog nogometnog kupa Hajduk je drastično oštećen u prvom poluvremenu prema analizi HRT-ovog eksperta za suđenje Matea Beusana

'Oko sokolovo' je presudilo, u prvom poluvremenu bilo je spornih situacija i sve su razriješene na štetu Hajduka.

Tako je prva prava prilika na utakmici došla nakon zaleđa Soudanija, ali je Alžircu udarac obranio golman Stipica.

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No sljedeće pogreške bile su još drastičnije. U 23. minuti Said je pobjegao Dinamovoj obrani, a s leđa ga je u trenutku dok je trebao ići prema golu srušio Perić. Pomoćni sudac signalizirao je zaleđe...

'Nije bilo zaleđa. Što se nakon toga događa? Said ide sam, igrač ga s leđa ruši i broj 55. mora dobiti izravni crveni karton jer je ovo izgledna situacija za postizanje zgoditka, rekao je Beusan', jasno je bilo 'Oko sokolovo'.

Dakle, Dinamo je trebao utakmicu nastaviti s igračem manje...

U 29. minuti Gyurcso je pao nakon kontakta sa Stojanovićem i tražio penal. Sudac Zebec mu je pokazao žuti karton zbog simuliranja. Snimka je pokazala da je nogometaš Hajduka dobio udarac po stajnoj nozi, a to je potvrdio i Mateo Neusan.

'Pogledali smo usporenu snimku i tamo se jasno vidi udarac po lijevoj nozi. Igrač gubi kontakt i pada. To je kazneni udarac za Hajduk i nema govora o žutom kartonu Gyurcsu,' zaključio je Beusan.

  • +3
Atraktivna policajka uoči finala Kupa Dinama i Hajduka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

To je sve bilo u prvom dijelu, a u nastavku najviše bure je digao trenutak iz 75. minute. Gyurcsó je bio na desetak metara od gola Dinama, a u naletu na njega je ruku naslonio Ademi, Mađar je pao, ali sudac je samo odmahnuo rukom.

'Nema govora o penalu, ruka je na ramenu, ali to nema nikakav intenzitet. Zebec je ovdje bio u pravu, a nije ni Mađar tražio novi penal', rekao je Beusan.

  • +15
Sukob Torcide i policije na finalu Kupa 2018. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX