JE LI TO MOGUĆE?

Sprema se senzacija! Vettel napušta Red Bull?

12.03.2014 u 09:03

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana prije početka Formule 1 jasno je da u Red Bullu nisu zadovoljni svojim novim bolidom. Posebno je nesretan njihov prvi vozač, aktualni prvak Sebastian Vettel

Mercedesov motor u usporedbi s onim kojim raspolaže Red Bull izgleda zastrašujuće te je i Sebastianu Vettelu jasno da je pred njim katastrofalna sezona u kojoj će najvjerojatnije stati njegov niz od četiri naslova prvaka.

Nijemac ne skriva razočaranje time kako funkcionira njegov bolid koji je nazvao Suzie, a strani mediji su već počeli špekulirati o njegovom bijegu u neku drugu momčad.

'Ako se ovo katastrofalno stanje ne promijeni, ne mogu ga kriviti ako počne razmišljati o promjeni', izjavio je šef Red Bulla Helmut Marko.

Kako piše Bild, Vettel ima samo dvije alternative, Ferrari i Mercedes. Ponajviše se piše o njegovom odlasku u njemačku momčad koja bi ga rado željela, ali koja je s Hamiltonom i Rosbergom sastavila sjajan tandem.

Inače, Vettel s Red Bullom ima ugovor do 2015, govorilo se da će ga produljiti do 2017, no ako momčad i iduće godine ne bude imala konkurentan bolid, Vettela će teško zadržati. Toga su svjesni i oni sami.