'orlovi' u polufinalu

Srbija nadoknadila 24 koša minusa i u drami produžetka pobijedila Australiju

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 17:29
  • Objavljeno 06.08.2024 u 16:57
Bionic
Reading

Košarkaši Srbije pobijedili su Australiju nakon produžetka 95:90 te tako izborili plasman u polufinale Olimpijskih igara u Parizu

Nakon prvih deset minuta utakmice Australija je imala prednost 31:17. U drugoj četvrtini ta je prednost nastavila rasti, pa je u jednom trenutku bilo i +24 (44:20)!

No, Srbi su se vratili, te u dramatičnom produžetku slavili 95:90 i izborili polufinale Olimpijskih igara.

Sjajno su Australci odigrali prve dvije četvrtine, nezaustavljiv je u tim dionicama utakmice bio Patty Mills. No, stao je u šut Australaca u samoj završnici druge četvrtine pa je Srbija stigla na minus 11 u jednom trenutku, a na odmor se otišlo s 12 koševa prednosti Australije, 54:42.

Srbija se u igru vratila u trećoj četvrtini te je na kraju povela 67:65. Posljednja četvrtina donosi veliku borbu s obje strane. Vasilije Micić je u tim trenucima igrao sjajno, a Srbi su sjajnom obranom zaustavili Millsa.

I tada nastupa prava drama - prvo je Giddey tri minute do kraja pogodio za izjednačenje rezultata, 78:78.

Micić uzvraća pogodivši tri bacanja za novih plus tri, Australija se nije predavala, pa se u posljednjih 30 sekundi ušlo vodstvom Srbije 81:80.

Micić potom promašuje jedno od dva slobodna bacanja za 82:80, Australija je imala 10 sekundi da izbori produžetak ili pobjedu. Nevjerojatni Patty Mills pogađa na sekundu prije kraja i odvodi utakmicu u produžetak, 82:82.

  • +15
Australija - Srbija, košarka, Olimpijske igre, 6.8.2024. Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BREHMAN

I dodatnih pet minuta bilo je više nego uzbudljivo, Australci su sjajno krenuli, Srbi su uzvratili, a na kraju je Nikola Jokić preuzeo odgovornost i odveo je Srbiju u polufinale gdje ih čeka bolji iz ogleda Brazila i SAD-a.

Nikola Jokić je za pobjednike ubacio 21 koš uz 14 skokova, devet asistencija i dvije blokade. Bogdan Bogdanović je ubacio 17 koševa uz šest asistencija i pet skokova, a Vasilije Micić je imao 14 koševa i šest asista.

Prvi australski strijelac bio je Patty Mills sa 26 koševa. Josh Giddey je ubacio 25 koševa uz pet skokova i četiri asistencije.

Brončani iz Tokija su tako ostali bez borbe za odličje u Parizu, a Srbija u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja SAD - Brazil.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal