SVE ZBOG ZASTAVE

Srpski mediji: Lekcija iz časti i strašna provokacija

15.10.2014 u 08:51

  • +25

Beograd: Tučnjava i neredi na utakmici Srbije i Albanije

Izvor: Reuters / Autor: Marko Đurica

Bionic
Reading

Srpski mediji ujedinjeni su što se tiče sramotnih događaja koji su se dogodili na stadionu Partizana gdje je prekinuta utakmica između njihove reprezentacije i Albanije

Kurir piše kako su 'Albanci izazvali tučnjavu, jer su helikopterom na daljinski ubacili zastavu na teren. Srpskog nogometaša Mitrovića koji ju je odlučio maknuti zastavu nazivaju herojem. Naglašava se kako su albanski nogometaši nakon prekida odbili se vratiti na travnjak iako je UEFA inzistirala da se utakmica nastavi.

Mondo piše 'o navijanju, ljubavi, emociji i mržnji. Naglašava se kako je albanska provokacija sa zastavom odgovorna za tučnjavu i prekid te kako će o ovim nemilim događajima i tko je kriv odlučiti UEFA.'

Telegraf u svojim izvještajima govori o 'nogometnom ratu', a za brata albanskog premijera Osliju Ramu navode 'da je zločinac koji je pustio helikopter'. I ovaj medij tvrdi da je za prekid i cijeli skandal kriva albanska zastava.

B92 donosi izjavu srpskog ministra Ivice Dačića koji tvrdi da je sve to 'smišljena politička provokacija', da je na teren utrčao i vođa Zvezdinih navijača Ivan Bogdanov koji je poznat i kao predvodnih huligana koji su prekinuli kvalifikacijsku utakmicu u Italiji u Genovi 2010.

Blic zove brata albanskog premijera 'provokatorom', za albanske nogometaše pišu 'kako su zbog prekida otišli sa stadiona sa osmijehom na licu te da su im srpski igrači dali lekciju iz časti, jer su ih cijelo vrijeme štitili na terenu'.

Alo govori o 'skandalu u režiji albanskih ekstremista', totalnom kaosu koji je nastao zbog 'strašne provokacije'.

Ružne scene