ODLUČILA 3 CENTIMETRA

Srušio je očev olimpijski rekord, a onda ga je šokirao tip koji želi biti NFL zvijezda

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 08.08.2024 13:50
  • Objavljeno 08.08.2024 u 13:50
Bionic
Reading

Bacanja diska u muškoj konkurenciji bilo je najuzbudljivije u jučerašnjem atletskom programu na Olimpijskim igrama. Jamajčanin Roje Stona je senzacionalno slavio s tri centimetra boljim hicem od Litavca Mykolasa Aleknu.

Stona je najdalje disk bacio na točno 70 metara, što je dužina novog olimpijskog rekorda. Taj hitac izveo je u četvrtoj seriji i tako s trona i pozicije novog olimpijskog rekordera skinuo Aleknu.

Zanimljivo, Alekna je u drugoj seriji postigao daljinu od 69.97 m i tim hicem je nadmašio olimpijski rekord koji je prije 20 godina u Ateni postavio njegov otac Virgilijus Alekna, dvostruki olimpijski pobjednik (2000. i 2004.). Mykolas Alekna je svjetski rekorder (74.35 m), ali s velikih seniorskih natjecanja još nema nijedno zlatno odličje.

Stona se uopće ne želi baviti bacanjem diska, njemu je san zaigrati u NFL-u, najjačoj ligi američkog nogometa. Zato je, kada je krenuo prema borilištu, simulirao bacanja lopte u stilu NFL quarterbackova.

Stona je bio na probi u NFL momčadima Green Bay Packers i the New Orleans Saints, ali nije prošao. Sinoć je nakon osvajanja zlata dobio pitanje hoće li se nastaviti baviti bacanjem diska (i kugle) ili će se okrenuti američkom nogometu.

'Moram odspavati i razmisliti. Ustvari, prvo moram ovo dobro proslaviti. Jamajka bi trebala biti ponosna na mene', odgovorio je Stona.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal