veliki humanitarac

Novak Đoković je ogroman honorar od olimpijskog zlata uplatio onima kojima treba

08.08.2024 u 11:44

Bionic
Reading

Nakon što je Novak Đoković osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu otišao je s obitelji na odmor

Kao što to radi godinama, Novak Đoković posjetio je tijekom odmora Dubrovnik, a u isto vrijeme objavljena je vijest kako je kao veliki humanitarac odlučio dati zarađeni novac od zlata u dobrotvorne svrhe.

>> Zlatni olimpijac Novak Đoković uživa u zasluženom odmoru: Nakon Pariza stigao u Dubrovnik

Od prije je poznato kako je osnovao još 2007. godine 'Zakladu Novak Đoković', a brigu o njoj vodi supruga Jelena. Cilj Zaklade je pružiti svakom djetetu u Srbiji predškolsko obrazovanje.

Tako je Đoković cijeli honorar uplatio u Zakladu… Naime, Vlada Republike Srbije za svaku pojedinačnu zlatnu olimpijsku medalju nagrađuje sportaše jednokratno sa čak 200 tisuća eura (pet puta više od Vlade RH!).

A Đoković je svoje zlato osvojio u fantastičnom finalu, u kojem je bio bolji od Carlosa Alcaraza 7:6 (3), 7:6 (2). Kao što je poznato, to je 37-godišnjem Đokoviću – koji je vlasnik rekordan 24 Grand Slam naslova - prva zlatna olimpijska medalja u karijeri.

  • +6
Novak Đoković nakon pobjede na Olimpijskim igrama Izvor: Profimedia / Autor: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Miguel MEDINA / AFP / Profimedia