slovenci također kažnjeni

Stigao je 'račun' iz Slovenije; Rijeka je brutalno kažnjena zbog nereda na stadionu

11.09.2024 u 15:11

Bionic
Reading

UEFA je oštro kaznila Rijeku zbog nereda navijača tijekom utakmice protiv Olimpije u Ljubljan

Europska nogometna organizacija (UEFA) oštro je kaznila Rijeku zbog nereda njezinih navijača tijekom uzvratne utakmice play-offa Konferencijske lige protiv Olimpije u Ljubljani.

Nakon što su doživjeli težak poraz od 5:0, riječki navijači izazvali su prekid utakmice bacajući baklje na domaće navijače. Zbog tog incidenta, Rijeka je kažnjena s 100 tisuća eura te će njezinim navijačima biti zabranjen pristup na tri iduće gostujuće utakmice u europskim natjecanjima.

  • +34
Neredi u Ljubljani, Armada bakljada, Olimpija - Rijeka, 29.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Joze Suhadolnik / Delo

Osim novčane kazne, Rijeka mora stupiti u kontakt s ljubljanskim klubom kako bi se dogovorila nadoknada štete, koja uključuje oko 300 oštećenih sjedalica.

Slovenski klub također je kažnjen s 85 tisuća eura, a dio stadiona bit će zatvoren na sljedećoj europskoj utakmici zbog rasističkih ispada navijača. Zatvaranje stadiona je uvjetno, što znači da će se, u slučaju ponavljanja incidenata u sljedeće dvije godine, dio stadiona trajno zatvoriti.

  • +36
Olimpija - Rijeka (29.8.2024.), Konferencijska liga Izvor: Profimedia / Autor: Natasa Kupljenik / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia