nešto neviđeno

Rijeka je morala odgoditi utakmicu u kupu iz bizarnih razloga; sada su našli rješenje

11.09.2024 u 14:12

Bionic
Reading

Nakon procjene infrastrukture i tehničkih nedostataka stadiona odlučeno je da će se susret održati 18. rujna na stadionu HNK Rijeka, koja će preuzeti organizaciju utakmice

Utakmica između Rijeke i Neretvanca, koja je trebala biti odigrana danas u okviru SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, odgođena je zbog neispunjavanja sigurnosnih uvjeta na stadionu Neretvanca u Opuzenu. Kako bi se osiguralo održavanje susreta, utakmica je pomaknuta za tjedan dana i odlučeno je da će se igrati na stadionu HNK Rijeka.

Ovaj susret šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrat će se u srijedu, 18. rujna, s početkom u 18:30 sati na Rujevici. Povjerenstvo za natjecanje donijelo je ovu odluku nakon što je utvrđeno da stadion Neretvanca ne zadovoljava sigurnosne standarde za očekivani veći broj gledatelja, uključujući i gostujuće navijače.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon konzultacija s gradskim i policijskim vlastima u Opuzenu, potvrđeno je da stadion Podvornica ne ispunjava tehničke uvjete za održavanje utakmice. Rijeka je prihvatila domaćinstvo i obvezala se preuzeti organizaciju utakmice u ime Neretvanca.