PORUKA IZBORNIKA

Štimac nastavlja po svom i poručuje kritičarima...

10.09.2013 u 20:20

  • +6

Prijateljska nogometna utakmica J. Koreja-Hrvatska

Izvor: Promo fotografije / Autor: HNS

Bionic
Reading

Nakon pobjede nad Korejom u prijateljskom ogledu, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac bio je zadovoljan viđenim, no nije zaboravio poslati novu poruku onima koji ga kritiziraju

'Lijepo je vratiti se na pobjedničke staze', rekao je izbornik Igor Štimac nakon pobjede njegovih izabranika u Koreji te objasnio koliko im znači pobjeda.

'Ma je, i u užasnoj i mučnoj atmosferi, što je ono što nas sve pogađa. Presretni smo što smo imali priliku igrati ovdje u Koreji pred ovakvom publikom', kazao je izbornik.

'Drago mi je da smo danas pokazali karakter s rezervnom momčadi, i to protiv ekipe koja je jako organizirana, koja je vrlo disciplinirana, koja je danas protiv nas odigrala natjecateljsku utakmicu, ne prijateljsku utakmicu. I uzvratili smo na najbolji mogući način. Disciplinom, u novom sustavu, vrlo organizirano, s velikim brojem novih igrača', smatra Štimac.

Poslao je poruku i svima onima koji ga kritiziraju: 'Nastavljam dalje s istom idejom koju sam imao na početku, čvrsto uvjeren u naš dobar rad, u to kako će se rezultati tog rada jako dobro vidjeti na kraju kad podvučemo crtu, bez obzira koliko neki žele kreiranjem atmosfere koja nam otežava posao dovesti do toga da ne uspijemo'.


Tako je Štimac po tko zna koji put otvorio frontu s neistomišljenicima umjesto da nakon pobjede u Koreji na miru pripremi reprezentaciju za posljednja dva ogleda u skupini (u listopadu protiv Belgije i Škotske) te dva najvažnija ogleda, ona u doigravanju za odlazak na SP.

Puno je novih igrača Štimac koristio u Koreji, a neki su ga zaintrigirali svojom igrom.

'Jesu, oni mene intrigiraju već odavno, ne samo sada u situaciji kada nismo mogli računati na pojedine standardne prvotimce. I ja stojim pri onome, stvorit ću u svlačionici natjecanje koje neće dopustiti nikome, bez obzira koliko ima nastupa u reprezentaciji, da se opusti ijedne sekunde', završio je Štimac.