kakav odgovor

Stipe Biuk na pitanje o tajni uspjeha Vatrenih sve Amerikance oborio s nogu!

23.05.2023 u 12:58

Bionic
Reading

Stipe Biuk, bivši nogometaš splitskog Hajduka, vrlo dobro se snašao u Los Angeles FC-u

Za veliku većinu navijača Los Angeles FC-a 20-godišnji Stipe Biuk je još uvijek velika nepoznanica. Stoga ne čudi što ga je klub odlučio dodatno preko medija predstaviti navijačima.

Na pitanje kakav nogomet voli, jer poznato je da je izdanak škole nogometa Hajduka, rekao je:

'Volim brz nogomet, volim prodore prema naprijed, a volim i ulaziti u driblinge. To je uglavnom to', kratko je rekao Biuk koji je na 12 utakmica zabio dva gola i upisao nekoliko lijepih asistencija.

Očekivano, stiglo je pitanje i o hrvatskoj nogometnoj reperezentaciji. Amerikancima je vjerojatno nepojmljivo da se zemlja, koja ima manje od četiri milijuna stanovnika, plasirala u finale Svjetskog prvenstva 2018. Koja je tajna upsjeha?

'Mislim da je to zbog našeg karaktera jer pokazali smo na Svjetskom prvenstvu 2018. kako imamo karakter. Svi smo kao jedna obitelj i mislim da je to glavni razlog našeg uspjeha', objasnio je Biuk.

Nema sumnje kako je taj jednostavan odgovor Amerikance oborio s nogu. Jer upravo ta 'kemija' i odnosi unutar momčadi bili su ključ uspjeha Luke Modrića i društva, Uostalom, zamalo su na SP-u Katru ponovili taj uspjeh.

Na pitanje što očekuje od kluba za koji igra u MLS-u rekao je:

'Željeli bismo opet osvojiti naslov prvaka, ali najveća želja mi je osvojiti Ligu prvaka. Los Angeles je velik grad ovdje se zaista može puno toga vidjeti. Još nisam imao priliku istražiti sve, ali nadam se da ću to uskoro učiniti uz pomoć suigrača. Dosad sam Los Angeles gledao samo na filmu, a sada ovdje igram', kazao je uz osmijeh na licu Biuk koji kao i svaki nogometaš iz Hrvatske sanja o nastupu za Vatrene. Iako je daleko od izbornika Zlatna Dalića nema sumnje kako je svojim dobrim igrama zaintrigirao stručni stožer.