BRAVO

Što bi u Hajduku dali da im je sada on na klupi; s Dinamom osvojio laskavo priznanje

12.09.2024 u 13:25

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni trener, Željko Kopić, svoju je sreću pronašao u Rumunjskoj. Ili bolje rečeno, bukureštanski Dinamo, dobio je svog 'spasitelja'

Naime, ovaj 47-godišnji trener, koji je tijekom karijere vodio i dva najveća hrvatska kluba, Dinamo i Hajduk, od zime je u bukureštanskom Dinamu, kada se - zajedno s pomoćnikom Marijom Totom, primio akcije spašavanja prvoligaškog statusa ovom klubu.

Tu su misiju Kopić i Tot odradili na najbolji mogući način, a što je bilo dovoljno čelnicima Dinama da s Kopićem nastave suradnju.

Naravno, po 'njegovim' pravilima, odnosno nakon odrađenih priprema i prijelaznog roka, a koji je očito pogodovao Dinamu da si više ne dopusti takve turbulentne mjesece.

I sada je Kopić, zajedno s klubom, u pozitivnoj seriji. U osam kola imaju tri pobjede, tri remija i tek dva poraza, te zauzimaju šesto mjesto, sa samo tri boda zaostatka za drugoplasiranom Univeristatea Craiovom.

Inače, za svoj odličan posao Kopić je dobio i priznanje, odnosno izabran je za naj-trenera kolovoza.

Osim Kopića, priznanje je dobio i Kosovar Astrit Selmani, njegov igrač, koji je primio nagradu za najboljeg igrača mjeseca.

Ovog petka, u vrijeme kada će se u Hrvatskoj igrati najveći derbi, između Dinama i Hajduka (20 sati, MAXSport 1, MAXtv), i Kopić će sa svojim Dinamom protiv Uniree Slobozije imati novi ispit u rumunjskom prvenstvu.