liga prvaka?

Što je ovo? Još dva Dinamova protivnika doživjela debakl, Celtic primio sedam komada

01.10.2024 u 23:08

Bionic
Reading

Nakon što je Brest na gostovanju deklasirao Red Bull Salzburg 0:4, još dva protivnika Dinama su u Ligi prvaka u utorak doživjela teške poraze

Celtic je u Dortmundu poražen 7:1 od Borussije, dok je Slovan na svom stadionu teško stradao od Manchester Cityja 0:4.

Debakl je na gostovanju kod Intera doživjela i Crvena zvezda, bilo je 4:0, dok je Barcelona slavila protiv Young Boys 5:0.

Novi format Lige prvaka pokazuje velike razlike u kvaliteti klubova sudionika pa se tako Dinamo nakon katastrofe u Bavarskoj kod Bayerna 2:9 ima priliku ekspresno oporaviti protiv Monaca jer mu ovakvi rezultati idu na ruku. Bez da su dotaknuli loptu skočili su s posljednjeg 36. na 33. mjesto.

Rezultati utakmica 2. kola Lige prvaka, utorak - 1.10.2024.

  • Salzburg . Brest 0:4 (Sima 24', 70', Camara 66', Pereira Lage 75')
  • Slovan - Manchester City 0:4 (Gundogan 8', Foden 15', Haaland 58', Mcatee 74')
  • Borussia Dortmund - Celtic 7:1 (Nmecha 79', Guirassy 40',66', Adeyemi 11',29',42', Can 7'/Maeda 9')
  • Barcelona - Young Boys 5:0 (Lewandowski 8',51', Raphinha 34', Martinez 38', Camara 81'(ag))
  • Inter - Crvena zvezda 4:0 (Calhanoglu 11', Arnautović 58', Lautaro 71'. Taremi 81')
  • Leverkusen - Milan 1:0 (Boniface 53')
  • Arsenal - PSG 2:0 (Havertz 20', Saka 35')
  • PSV - Sporting 1:1 (Shouten 15'/Braganca 84')
  • Stuttgart - Sparta Prag 1-1 (Millot 7' / Kairinen 32')

Izvještaji:

U sudaru klubova protiv kojih će zagrebački Dinamo igrati u Ligi prvaka, Borussia Dortmund je deklasirala Celtic sa 7:1, a uvjerljive pobjede u susretima 2. kola upisali su i Barcelona, Manchester City, te Inter.

Borussija je na Westfalenstadionu deklasiarala škotskog prvaka upisavši i drugu pobjedu nakon 3:0 slavlja u prvom kolu protiv Club Bruggea.

Fantastičnu predstavu pružio je 22-godišnji Karim Adeyemi koji je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, te izborio kazneni udarac.

Domaćin je poveo u sedmoj minuti. Kasper Schmeichel je skrivio kazneni udarac oborivši Jamiea Gittensa, a Emre Can je bio siguran s bijele točke. Gosti su izjednačili već dvije minute kasnije, Engels je ubacio, a Daizen Maeda pogodio. No, Škoti se nisu dugo radovali jer je domaćin u 12. minuti stigao do nove prednosti. Brandt je uposlio Adeyemia koji je pucao, lopta je pogodila Trustyja, prevarila vratara i završila u mreži.

Golijada u Dortmundu se nastavila u 29. minuti fantastičnim golom Adeyemija. Isti je igrač u 40. minuti izborio kazneni udarac kojeg je Serhou Guirassy pretvorio u 4:1, da bi sjajni Adeyemi u 42. minuti zabio svoj treći gol na utakmici za velikih 5:1.

Golova je bilo i u nastavku. Guirassy je u 66. minuti "ispremiješao" gostujuću obranu pogodivši za 6:1, da bi u 79. minuti Felix Nmecha pogodio za konačnih 7:1.

Engleski prvak Manchester City je "projurio" kroz Bratislavu porazivši Slovan sa 4:0.

Ilkay Gundogan je načeo mrežu slovačkog sastava u osmoj minuti, a već u 15. minuti je bilo 2:0 nakon što je Phil Foden pogodio na dodavanje Jeremyja Dokua. Foden je bio vrlo blizu gola i u 26. minuti, no pogodio je stativu.

"Građani" su sve dvojbe, ako ih je uopće bilo, razriješili u 58. minuti kada se među strijelce upisao i Erling Haaland na asistenciju Rica Lewisa. U 74. minuti je konačnih 4:0 postavio mladi Englez James McAtee postigavši svoj prvi gol u LP.

Marko Tolić je za Slovan, koji je upisao drugi poraz, igrao do 78. minute, baš kao i Joško Gvardiol na suprotnoj strani. Mateo Kovačić nije ulazio u igru za City koji sada ima četiri boda.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Barcelona nakon poraza u Monacu, nije dozvolila novo iznenađenje, porazivši Young Boyse sa 5:0. Barci je to prva pobjeda, a Švicarcima drugi poraz.

Robert Lewandowski je doveo domaći sastav u prednost već u osmoj minuti, a u 34. minuti je Raphinha u gužvi pred golom nakon ubačaja iz kornera pogodio za 2:0. Tri minute kasnije već je bilo 3:0. Pedri je ubacio, a Inigo Martinez pogodio glavom.

U 50. minuti je katalonski sastav zabio i četvrti gol. Martinez je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u šesterac, a tamo ju je glavom u mrežu spremio Lewandowski.

Švicarci su u 66. minuti mogli barem malo ublažiti težak poaz, no Joel Monteiro je uzdrmao okvir gola. Gosti su u 82. minuti ipak postigli pogodak, ali u vlastitu mrežu, a strijelac autogola bio je Jaouen Hadjam.

PSV Eindhoven i Sporting su odigrali 1:1. Jerdy Schouten je u 16. minuti presjekao jedno dodavanje i potom s više od 20 metara sjajno opalio i pogodio za vodstvo nizozemskog sastava. Sporting je uspio izjednačiti u 84. minuti golom Daniela Braganca.

Ivan Perišić nije registriran za prvi krug Lige prvaka i nije imao prvo nastupa za PSV.

Arsenal je u Londonu porazio PSG sa 2:0. "Topnici" sada imaju četiri boda, PSG je ostao na tri.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Leandro Trossard je u 20. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ubacivši pred vrata gdje je Kai Havertz iskoristio slabu reakciju Gianluigija Donnarumme i glavom pogodio za 1:0.

U 36. minuti londonski sastav je stigao i do drugog gola. Ponovo je loše reagirao talijanski vratar. Bukayo Saka je ubacio s desne strane, lopta je dugo putovala i na kraju završila u mreži, bez da je itko dirao. PSG je opasno zaprijetio u 64. minuti, no Joao Neves je pogodio prečku.

Njemački prvak Bayer Leverkusen je porazio Milan sa 1:0 upisavši i drugu pobjedu, dok je Milan zabilježio i drugi poraz.

Mike Maignan je sjajno branio u Leverkusen, međutim niti on nije uspio spasiti Milan u 51. minuti, a strijelac je bio Victor Boniface.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Inter je na San Siru porazio Crvena zvezdu sa 4:0.

Hakan Calhanoglu je fantastično pogodio iz slobodnog udarca u 11. minuti.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Korak bliže pobjedi talijanski sastav je stigao u 59. minuti. Mehdi Taremi je ukrao loptu Radi Kruniću asistiravši Marku Arnautoviću kojem nije bilo teško zabiti.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 71. minuti kada je Lautaro Martinez pogodio za 3:0. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Mehdi Taremi iz jedanaesterca u 81. minuti.

Nogometaši Bresta upisali su i drugu pobjedu u Ligi prvaka nakon što su na gostovanju deklasirali RB Salzburg sa 4:0.

Brest se natječe u Europi prvi put u svojoj 121-godišnjoj povijesti nakon što je nezaboravnu prošlu sezonu završio na trećem mjestu Le Championnata.

U premijernom nastupu su pobijedili Sturm sa 2:1, a večeras kao gosti i drugog austrijskog predstavnika RB Salzburg sa čak 4:0.

Nakon izjednačenog otvaranja, Salzburg je kontrolirao utakmicu, ali je Brest poveo nakon sjajne kontre koju je u 24. minuti u pogodak pretvorio Abdallah Sima.

Austrijanci su do kraja poluvremena imali nekoliko prilika za izjednačenje, ali ih nisu uspjeli iskoristiti.

Salzburg je mogao izjednačiti i u 56. minuti, ali je Adam Daghim bio neprecizan. Kazna je stigla u 66. minuti kada je Mahdi Camara pogodio za 2:0. Sjajnu predstavu Sima je okrunio svojim drugim golom u 70. minuti, da bi Mathias Pereira Lage u 75. minuti zabio i četvrti gol za goste.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Stuttgart i praška Sparta su odigrali 1:1.

Za njemački sastav je to prvi bod, dok Sparta nakon dva nastupa ima četiri boda.

Stuttgart je poveo već u sedmoj minuti golom Enza Millota. Gosti su bili korak do izjednačenja u 14. minuti, no Martin Vitik je pogodio stativu. Ipak, u 32. minuti je Kaan Kairinen izjednačio.

Sedam minuta kasnije moglo je biti i 2:1 za Spartu, no Veljko Birmančević je pogodio prečku. Birmančević je opasno zaprijetio i u 54. minuti, ali je Alexander Nubel obranio.

Do vodstva je mogao i Stuttgart u 65. minuti, ali je Millotov udarac u posljednji trenutak netko od gostujućih igrača blokirao.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Hina

U srijedu se sastaju:

  • Šahtar Donjeck - Atalanta (18.45)
  • Girona - Feyenoord (18.45)
  • Aston Villa - Bayern (21.00)
  • DINAMO - Monaco (21.00)
  • Liverpool - Bologna (21.00)
  • Lille - Real Madrid (21.00)
  • RB Leipzig - Juventus (21.00)
  • Sturm Graz - Club Brugge (21.00)
  • Benfica - Atletico Madrid (21.00)
Standings provided by Sofascore