ht prva liga - 12. kolo

Strancima natrpana Istra uskratila Osijeku bodove i povratak na drugo mjesto

27.10.2018 u 19:35

Bionic
Reading

U trećoj utakmici 12. kola HT Prve lige, Istra 1961 i Osijek odigrali su u Puli 1:1. Zanimljivo, Istra je u početnih 11 imala samo jednog igrača iz Hrvatske

Nogometaši Osijeka imalu su priliku pobjedom vratiti se na na drugo mjesto Prve HNL, no Istra je pogotkom pet minuta prije kraja dvoboja izborila remi, odnosno osvojila bod, prvi nakon četiri uzastopna domaća poraza.

osijek je puno bolje ušao u utakmicu, te u prvih desetak minuta domaćinima praktički nije dopsutio izlazak s njihove polovine terena. Zanimljivo, domaći su u takmicu ušli s čak deset stranaca, a jedini Hrvat u početnoj postavi bio je bivši junior Hajduka, kapetan Bosančić.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, NK Istra 1961 - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Gosti su svoju dominaciju mogli potvriti u čak tri navrata. No, domaći golman bio je raspoložen. Ipak, u 29. minuti Karlo Kamenar bio je precizan i osijek je poveo. U tim trenucima izgledalo je kao da je tim golom i rješeno pitanje pobjednika.

Izvor: Društvene mreže

Međutim, u nastavku Istra je zaigrala puno bolje, propustila nekoliko prigoda, a onda je u samoj završnici Traore sjajnim udarcem s nekih 20 metara pogodio vratnicu, ali najbrži na odbijenoj lopti bio je Ramon Mierez, koji je pogodio za konačnih 1:1.

Izvor: Društvene mreže
Izvor: Društvene mreže