USPJEŠNA OBRANA TITULE

Strašan nastup Filipa Hrgovića, a Amerikanac je čudo, koliko je samo teških udaraca preživio...

08.12.2018 u 22:45

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović obranio je titulu interkontinentalnog WBC prvaka nakon što je u ispunjenoj dvorani 'Dražen Petrović' jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Amerikanca Kevina Johnsona

Samo 48 sati prije meča Filip je ostao bez suparnika, Ekvadorac Ytalo Perea zapeo je negdje na putovanju po Južnoj Americi, a hrvatski boksač dobio je novog izazivača za čiji stil se nije pripremao – Kevina Johnsona.

Bio je to iskusni Amerikanac, pravi fajter koji je u karijeri do tada imao 45 mečeva (33 pobjede, 11 poraza, jedan neodlučeni), a samo dva puta je bio nokautiran (Anthony Joshua, Petar Milas)... No u Zagrebu nije imao šanse.

Filip se nametnuo od samog početka, u prvoj rundi 'bombardirao' je udarcima suparnika koji je bio u totalno podređenom položaju i nije uspio niti jednom ozbiljnije uzvratiti našem borcu.

U drugoj rundi nastavak dominacije našeg boksača, Amerikanac je bio poput vreće za udaranje, ali je izdržavao sve napade sve do pred sam kraj kada je Filip odlično pogodio pa se Johnson našao na podu. Uslijedilo je brojanje, ali se iskusni suparnik pribrao...

Ni u trećoj rundi nismo ništa vidjeli od Amerikanca, ali zato jesmo od Filipa koji je uputio toliko snažnih udaraca da nikome nije bilo jasno kako Johnson nije završio na podu još jednom.

I u četvrtoj rundi to je bila 'jednosmjerna ulica' u kojoj je Amerikanac nakon niza 'bombi' u tijelo i glavu ostao na nogama.

Što reći za petu rundu? Amerikanac je nastavio trpjeti batine, Filip nije imao milosti, no suparnik je preživio i te tri minute.

Filip Hrgović - Kevin Johnson, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Strašne serije udaraca Filipa nastavile su se i u šestoj rundi, pobojali smo se i za zdravlje Amerikanca koji je pokazao nevjerojatnu hrabrost i otpornost.

Umor Johnsona bio je očit u sedmoj rundi, žestoki napadi Filipa su se nastavili, ali nije bilo nokauta.

U zadnjoj osmoj rundi Filip je nastavio davati, a Johnson čudesno primati udarac za udarcem... Amerikanac je izdržao cijeli meč, kao i prije u karijeri protiv Vitalija Klička, Tysona Furyja, Derecksa Chisore..., ali pobjednik je bio hrvatski boksač koji je stigao do sedme pobjede u profesionalnoj karijeri u isto toliko susreta (pet nokautom). I to u impresivnom nastupu!

'Bilo je teško. Čovjeku kapa do poda, pokazao je veliko srce. Svo poštovanje Johnsonu, pravi je ratnik i pravi borac. On je sa svim najjačim svjetskim teškašima izdržao dokraja i jednostavno nije htio pasti', izjavio je Hrgović nakon pobjede.