beskompromISNI RUMUNJ

Sucu koji dijeli pravdu Dinamu u Norveškoj milijuni navijača Bešiktaša i Domagoj Vida ovaj crveni karton neće zaboraviti

26.08.2019 u 15:24

Bionic
Reading

Pred ovom generacijom nogometaša Dinama još je jedna povijesna utakmica i prilika da plasmanom u Ligu prvaka u klupsku blagajnu donesu rekordnu zaradu od najmanje 23 milijuna eura

Uoči uzvratne utakmice protiv norveškog Rosenborga (utorak, 27. kolovoza, 21 sat, Trondheim) nogometaši i stručni stožer Dinama doznali su da će glavni sudac dvoboja u kojem brane prednost od 2:0 biti Rumunj Ovidiu Hategan, kojeg će mnogi najkraće opisati kao 'beskompromisnog i lakog na kartonima'.

>>> Dinamo će plasmanom u Ligu prvaka zaraditi 24 milijuna eura; evo koliko će od toga dobiti Ademi, Olmo i društvo

Kako je u igri ogroman novac te plasman u Ligu prvaka, zbog čega je utakmica s pravom dobila prefiks 'povijesna', informacija o sucu itekako je važna.

Rumunjski sudac Ovidiu Hategan već je sudio Dinamu i to u Ligi prvaka kada je poražen moćni Arsenal 2:1 (strijelci Pivarić i Fernandes), ali isto tako je sudio i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Na gostovanju kod Škotske u listopadu 2013. godine Hrvatska koju je tada vodio Igor Štimac poražena je 2:0. Kasnije se pokazalo kako je upravo Škotska presudila Štimcu jer je zbog dva poraza od te reprezentacije dobio otkaz.

U dodatnim kvalifikacijama Hrvatska je, s Nikom Kovačem na klupi, preko Islanda izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Da je Ovidiu Hategan lak na kartonima, uvjerio se i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida u veljači 2018., kada je igrajući za Bešiktaš protiv Bayerna u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka dobio crveni karton već u 16. minuti, što je odredilo sudbinu turskog kluba. Naravno, Vida je odmah znao da neće moći igrati u uzvratu, a bez njega su suigrači izdržali sve do 43. minute. Nakon toga se sve raspalo (bilo je 5:0 za Bayern).

Tada se pisalo kako je Vida prestrogo kažnjen te kako je sudac Hategan pretjerao, a navijači turskog kluba bili su toliko ljuti da ga pamte još danas kao 'njihova krvnika'. Stoga, s obzirom na spomenuti dvoboj i iskustvo koje Vida ima s Rumunjom, treba biti dodatno oprezan. Jedan rani crveni karton može potpuno promijeniti tijek utakmice, bez obzira na zalihu golova…

  • +11
Liga prvaka, play-off: Dinamo - Rosenborg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL