nevjerojatno

Sudac koji nas je poslao kući s Eura će suditi Dinamu protiv Salzburga

21.10.2024 u 12:58

Bionic
Reading

Dinamo će u srijedu u 21 sat igrati protiv Salzburga u trećem kolu Lige prvaka, a utakmicu će suditi 41-godišnji nizozemski sudac Danny Makkelie.

Makkelie je ranije bio u središtu pažnje nakon što je bio povučen s Europskog prvenstva zbog kontroverznog remija Hrvatske i Italije (1:1), što je dovelo do ispadanja Hrvatske, dok su Talijani prošli u osminu finala.

Hrvatska je povela golom Luke Modrića u 55. minuti, no u 98. minuti Mattia Zaccagni je izjednačio, što je izazvalo nezadovoljstvo hrvatskih igrača i izbornika Zlatka Dalića, posebno zbog osam minuta nadoknade koju je Makkelie odredio. Prema pisanju talijanskog medija Corriere dello Sport, UEFA ga je kaznila ne zbog duge nadoknade, nego zbog incidenta s početka drugog poluvremena.

  • +69
Dinamo - Monaco (2.10.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

Nakon povlačenja s Eura, Makkelie se vratio suđenju 17. kolovoza u nizozemskom prvenstvu, gdje je vodio utakmicu između Heerenveena i Utrechta. Osim toga, sudio je još nekoliko utakmica Eredivisie, Lige prvaka i saudijskog prvenstva. Nedavno je sudio meč Lige nacija između Gruzije i Albanije, a nakon susreta između Salzburga i Dinama, očekuje ga veliki derbi između Feyenoorda i Ajaxa.

Dinamo trenutno ima jedan bod nakon dva kola, dok je Salzburg bez bodova.

Standings provided by Sofascore