SOPIĆ DOBIO OTKAZ

Svađa Miškovića i Sopića počela je oko sina američkog bogataša

14.08.2024 u 16:37

Bionic
Reading

Željko Sopić jučer je smijenjen u Rijeci iako klub s Rujevice u četvrtak očekuje jedna od utakmica sezone protiv švedskog Elfsborga.

Sopić je odradio presicu uoči utakmice, a onda saznao da više nije trener. Odluku o otkazu Sopiću donio je Damir Mišković, prvi čovjek kluba.

Izgledalo je da Sopić ima siguran posao nakon što je Rijeku odveo do drugog mjesta u ligi i finala Kupa, ali odnos trenera i predsjednika nije bio sjajan već duži period.

Jedna od prvih svađa između Sopića i Miškovića nastala je oko Stevena Juncaja, 26-godišnjeg Amerikanca crnogorskih korijena, doznaju Sportske novosti. Treneri su dobili u zadatak dati mu tu i tamo koju minutu.

Veća priča od Stevena njegov je otac američki milijunaš George Juncaj. Priča se kako je s njim Mišković bio u pregovorima da s kapitalom uđe u Rijeku, a da je neka sponzorstva Amerikanac već dao. Na zimskim pripremama Sopić je za međusobnu trening utakmicu podijelio kadar u dvije ekipe i igračima dao markere. Juncaja je poslao na stranu i rekao: 'Ti si prekobrojan, ti ne igraš'. Čak ni na treningu nije ga stavio u B momčad. Steven je poludio, odletio u Ameriku i javio se: 'Rijeko, ne vraćam se više'. A to je bila i očeva poruka. Mišković je, pišu Sportske, tada eksplodirao na Sopića.