nogometne ikone

Sve je počelo s Perišićem. Rummenigge i Marotta dogovaraju velike stvari

10.09.2024 u 16:51

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana bilo je mnogo neizvjesnosti oko Perišićeve karijere. Očekuje se da će Vatreni uskoro pronaći novi klub, budući da mu je Zlatko Dalić dao priliku u obje utakmice Lige nacija

Tijekom posljednjeg desetljeća Perišić je igrao za niz vrhunskih klubova, uključujući Inter i Bayern. S Nerazzurrima je osvojio Scudetto, a s Bavarcima Ligu prvaka.

Njegov najveći klupski uspjeh dogodio se 2020. godine kada je, kao posuđeni igrač Intera, s Bayernom osvojio najprestižniji europski klupski trofej.

U to vrijeme, Perišić je bio smatran jednim od najboljih krilnih igrača na svijetu, a njegovu posudbu u Bayern dogovorili su Karl Heinz Rummenigge i Beppe Marotta. Što rade danas?

Rummenigge i Marotta imaju različite funkcije, ali su vrlo utjecajni u transferima oba kluba. Rummenigge je napustio Bayern, a Marotta postao predsjednik Intera. Njihova dugogodišnja suradnja rezultirala je brojnim transferima, uključujući nedavne odlazke Yanna Sommera i Benjamina Pavarda iz Bayerna u Inter.

Bayern je sada zainteresiran za Jonathana Taha, braniča Bayer Leverkusena, kojeg želi i Inter. Bavarski klub mogao bi odustati od tog transfera i prepustiti ga Interu, dok Marotta i Rummenigge pokušavaju dogovoriti prelazak Federica Dimarca iz Intera u Bayern.

Dimarco je prva opcija Bayerna za lijevog beka, s obzirom na odlazak Alphonsa Daviesa, a njegova plaća mogla bi biti ključni faktor u realizaciji transfera.

Perišić, koji je sada slobodan igrač, možda neće pronaći angažman u klubu koji igra Ligu prvaka poput Bayerna ili Intera. Nakon odlaska iz Hajduka, najčešće se povezivao s klubovima iz Serie A, ali dogovor još nije postignut.

S obzirom na to da je zaigrao za Hrvatsku i uhvatio natjecateljski ritam, očekuje se da Perišić uskoro pronađe novi klub. Tijekom reprezentativnog okupljanja pokazao je dobru fizičku spremu, što bi mu moglo olakšati potpisivanje novog ugovora.